Elon Musk geçtiğimiz günlerde, Twitter’ın en büyük değişikliğine imza atmasıyla gündeme yine bomba gibi düştü. Elon Musk bu sefer de köklü bir değişikliğe giderek platformun logosunu tamamen değiştirdi. Uzun yıllardır ikonik kuş simgesi olan Twitter, kuş simgesi yerine “X” harfini kullanmaya başladı. Fakat Twitter logosu olarak kullanılan X harfinin çalıntı olduğu iddialar arasında yer aldı. 

Yeni Twitter logosu X, yazı fontundan alınmış olabilir

Elon Musk, platformun artık “X” olarak yeniden adlandırılacağını duyurmasıyla beraber büyük bir yankı uyandırmış oldu. İsim değişikliğinin yapılmasının ardından, yeni tasarlanmış olan X harfi logosu da platformdaki yerini aldı. Birçok farklı oyuncu, bu logonun Xbox’ta kullanımı sağlanan simgeye benzediğini söyledi. Fakat 30 dolara satın alınmış bir yazı fontu ailesinden olduğu ortaya çıktı.

Platform için oluşturulmuş yeni logo ile, Monotype adlı bir şirket tarafından tasarlanmış olan Special Alphabet 4 font ailesinin içerisinde yer alıyor. Musk, uzun zamandır vurgulamış olduğu logo için daha marjinal ve özgün bir tasarım oluşturmuş gibi görünmüyor diyebiliriz. Special Alphabet 4’ün çeşitli platformlar arasında 30 dolarda satış yapıldığını belirtelim.

Yeni logonun kullanıcılara sunulmasıyla beraber Xbox hayranları da şaşkınlığını gizleyemedi. Elon Musk’ın yeniden markalaşma konusundaki yaklaşımı, Twitter’ın yeni logosu ile Microsoft’a ait Xbox simgesinin benzerliğiyle tartışmalara yol açıyor. Musk, tüm şirketlerini X Corp altında birleştirme fikrini daha önce ortaya koymuştu. Ancak, bu benzerliklerin, özgünlük konusunda soru işaretleri uyandırarak, markalaşma stratejisinin ne kadar başarılı olacağına dair merakları beraberinde getiriyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir