Elon Musk Twitter’ın adını ve logosunu geçtiğimiz hafta X olarak değiştirmişti. Normalde tek harfli uygulama ismine izin vermeyen Apple, Twitter’ın yeni kimliği için özel bir izin vererek uygulama ismini “X” olarak değiştirmiş. Twitter’ın isim değişikliği ilk başta Apple’ın tek harfli uygulama ismine izin vermemesi nedeniyle kabul edilmemişti. Ancak kullanıcıların App Store’da “X” adıyla görmesi mümkün.

Bu durum, Apple’ın Elon Musk ile çatışmaktan kaçınma niyetinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir. 2022’nin sonlarında Elon Musk, Apple’ın Twitter’ı App Store’dan çıkarmakla tehdit ettiğini iddia etmiş, ancak daha sonra Apple CEO’su Tim Cook ile yaptığı görüşmenin ardından bir yanlış anlaşılmanın olduğunu ve aralarında hiçbir sorun olmadığını açıklamıştı.

x

Twitter isim değişikliğinin yanı sıra sloganında da değişikliğe gitti. App Store’da X’i arayan kullanıcılar uygulamanın altında “Blaze your glory” (İhtişamını alevlendir) sloganı ile karşılaşıyor. Elon Musk’ta sloganı kendi hesabından paylaşmıştı.

X değişim süreci hâlâ devam ediyor

Twitter’ın isim değişikliği sürecinin oldukça düzensiz ilerlediğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz haftaki geçiş döneminde ” geçici” bir logoya yer veren Musk, geçici logo üzerinde değişimler yapmış daha sonra da bu değişikliklerden de vazgeçmişti. Ayrıca Musk, platformdan “tweet” kelimesinin çıkardığını ve artık yapılan paylaşımların “retweet” yerine “repost” olarak yeniden isimlendirdiğini de belirtelim.

Değişim sürecinin bir diğer parçası da hesap ve servis isimleri oldu. Mikro blog servisinin @Twitter isimli resmi hesabının ismi geçen hafta @X olarak değiştirilmişti. Değişim süreci henüz sona ermiş değil. Twitter.com adresi kullanıcıları X.com adresine yönlendirmiyor. Twitter Blue’nun adı hâlâ Twitter Blue olarak duruyor ve destek sayfalarında da Twitter ismi sıkça geçiyor. Ancak TweetDeck’in ismi X Pro olarak değiştirildi.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir