Twitter, mikro blog sitesi olarak biliniyor. . Genellikle bloglama, ister politik ister spor, yemek pişirme, moda vb. olsun, istedikleri her şeyi yazdıkları temel web sitelerini oluşturan kişilerden oluşur.

Bununla birlikte, mikro bloglama farklıdır. Twitter ile ilgili benzersiz olan, kullanıcıların 280 karakterden daha az mesaj yayınlamasıyla sınırlı olmasıdır. Mesaj göndermek tweet olarak bilinir.

Kişiler diğer kullanıcıların twitter akışlarını takip ederek bağlantı kurar. Takip etmeye tıklandıktan sonra, o kişi veya kuruluşun söylediği herhangi bir şey zaman çizelgesinde görünecektir.

Bir kullanıcıyı kullanıcı adından önce @ işaretini koyarak tweet atılabilir.

Retweetleme de Twitter’ın büyük bir parçasıdır. Web sitesi kullanan kişiler için tweeps, argo, diğer kullanıcılardan tweetleri kendi takipçilerine tekrarlar.

Twitter’da bir sürü etkinlik hashtag kullanımını içerir. Bunlar, aynı konuyla ilgili tweetleri toplamak için kullanılan tutamaçlardır. Örneğin, bir çok insan bir konferansa katılıyor ve konuşmacıların ne söylediğini bilmelerini istiyorlarsa, üzerinde anlaşılan bir isminin ardından # sembolünü kullanarak anlaşılan bir hashtag’e tweet atacaklarını belirtirler.

Eğer Twitter’da yazı boyutunu daha büyük veya daha küçük yapmak isteniyorsa bu adılar ile beraber Twitter’da yazı boyutu değiştirilebilecek.

1. Adım: Ekranın sol üst köşesinde profil resmine dokunulması gerekiyor.

2. Adım: ‘Ayarlar ve gizlilik’e dokunulmalı.

3. Adım: ‘Göster ve sesle’ ye dokunulması gerekiyor.

Adım 4: Dört yazı tipi boyutu seçeneğinden birini seçmek için kaydırıcıyı sola ve sağa sürüklenmesi gerekiyor. Bu, Twitter uygulamasında yazı tipi boyutunu değiştirecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir