Twitter, kullanıcıları için yeni bir ücret seçeneği üzerinde çalışıyor. Yeni seçenek ile beraber yayıncılar kullanıcılardan makale başına ücret talebinde bulunabilecek.

Twitter’da yayıncılar makale başına ücret talep edebilecek

Twitter, yayıncılar için klasik abonelik seçeneğine ek olarak, yayıncıların içeriklerden para kazanmasını sağlayacak bir seçenek sunacak. Elon Musk, Twitter’da medya yayıncıları önümüzdeki ay web sitesinde yayınladıkları makalelere erişebilmeleri için kullanıcılardan ücret talep edebilecek.

Twitter kullanıcıları her bir makale için tek tek ücret vermek yerine daha düşük bir miktar ödeyerek yayıncıların makaleleri için abone olabilecek. Elon Musk, bu seçeneğin makaleleri belirli bir kaynaktan okumak isteyen kullanıcılar için sunulduğunu açıkladı. Bu nedenle tek bir makale okumanın ücreti aylık abonelik ücretinden daha düşük olacak.

Önümüzdeki ay kullanıma sunulacağı söylenen bu özellik ile ilgili henüz tüm detaylar bilinmiyor. Hangi tür hesapların ve medya kuruluşlarının makale başına ücretlendirme özelliğini kullanabileceği henüz belirtilmedi. Ayrıca Musk, Twitter’ın makale başı ücretten ne kadar komisyon alacağını da açıklamadı.

Twitter, Süper Takipler özelliğini Abonelikler olarak yenilediğinde Elon Musk, içerik oluşturuculardan 12 ay boyunca para alınmayacağını söylemişti. Bir yılın sonunda ise Twitter’ın abonelikler üzerinden %10’luk bir komisyon alınacağı açıklanmıştı.

Twitter artık bir basın ekibine sahip olmadığı için Twitter şirketi ya da Musk bir açıklama yapmadığı takdirde yeni özellik hakkında bilgi almak mümkün görünmüyor. Twitter’ın makale başı ödemeler için aynı oranda komisyon alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Musk, Twitter içi geliri arttırmak için daha fazla ücretli içerik sunmaya devam ediyor.

Ücretli Blue aboneliğinin yanında, Twitter ücretsiz API erişimini sonlandırdı. Kullanıcıların yeni API’ye erişebilmek için ödemek yapması gerekiyor. Kurumsal müşterilerin aylık API’ye erişme maliyetinin 50.000 dolar olması nedeniyle NYC’nin ulaşım otoritesi gibi bir takım kuruluş ve şirketler Twitter entegrasyonunu sonlandırmayı ya da web sitesinden ayrılmayı tercih ediyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir