Son dönemlerde Instagram ve Facebook gibi pek çok platformda videolar daha fazla ön plana alınmaya başlanmıştı. Bu akıma Twitter da uyacak gibi görünüyor.

Twitter’ın başlangıç noktası her ne kadar kısa yazıların paylaşılması ve etkileşime geçilmesi olsa da kullanım süresi boyunca pek çok farklı yeni özellik, platformun bu temel çıkış noktasından uzaklaşmasına neden olmuştu. İlk önce yazı sınırının arttırılması ile gündeme gelen Twitter, daha sonra farklı multimedya içeriklerinin de platformda yer alması adına önemli yenilikler sunmuştu.

Yapılan son açıklamalarda ise Twitter’da video içerikler için daha fazla destek sağlanacağı belirtildi. Yayınlanan blog yazısı ile duyurulan gelişmeye göre kullanıcılar video içeriklerinin de ön plana çıkmasını sağlayabilecek.

Twitter, düzenlenen ilk tweeti göndererek özelliği duyurdu

Twitter’a video odaklı iki yenilik geldi

twitterda videolar on plana cikarilacak 2

Video dönüşümü için Twitter’a 2 yenilik getirildi. Bu yeniliklerden ilki yeni medya oynatıcısına geçiş yapmak oldu. Videonun tam ekran izlenmesi gibi durumlarda ekranın altında yer verilen beğeni ve paylaşım butonları gibi değişiklikler, kullanıcıların hem video keyfini arttıracak hem de etkileşime geçmesine teşvik edecek. Üstelik tam ekran videolar izlenirken kaydırma hareketleri yapılarak diğer videolara da kolay bir şekilde geçiş yapılabilecek.

twitterda videolar on plana cikarilacak 1

Uygulamaya gelen bir diğer yenilik ise keşfet sayfasında yapılan video değişiklikleri. Bu alanda yer alacak videolar kullanıcılarının ilgi alanlarına göre değişecek ve böylece farklı kullanıcılar tarafından paylaşılan videolar önerilecek.

Twitter’daki video değişiklikleri başlangıçta sadece İngilizce dili ile uygulamayı kullananlarda geçerli olacak ve daha sonrasında kademeli olarak yayılacak.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir