Elon Musk, Twitter’a sahip olduğu andan beri iş gücünde kesintiye gidiyor. Birçok personelin işine son veren Musk, bu konuda haber manşetlerinden düşmüyor. İşten çıkarma döneminin bittiğini belirtse de bu durumun böyle olmadığı aşikar. Araştırmalara göre Twitter, bu sefer de Twitter Blue servisinin önemli isimlerinden biri ile yollarını ayırdı.

Twitter

Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl ekim ayı sonlarında Twitter’ı devralmasından bu yana işine son verilenlerin sayısı artıyor. Yeni haberle işten çıkarılanlar arasında mühendis, veri bilimci ve yöneticilerin yanı sıra Twitter’ın yeni başlatılan abonelik ürününden sorumlu Esther Crawford da vardı. Crawford ile beraber 50’den fazla kişinin şirketten ayrıldığı söyleniyor. Bu kişiler arasında Revue haber bülteni platformu kurucusu Martijn ve Kuijper de yer alıyor. 

Crawford uyurken çekilen fotoğrafı ile manşet olmuştu

Twitter Blue servisinin yeniden tasarlanmasına öncülük eden Crawford, Twitter’ın en bilindik yüzlerinden birisi olmuştu. Henüz hayata geçmeyen çalışmalar yürüten Ürün Yönetimi Direktörü, geçen yıl kasım ayında yerde uyurken çekilmiş fotoğrafı ile viral olmuştu. Ofis katında uyku tulumu ve göz maskesi takmış bir fotoğrafı tweetlenirken başlıkta ‘Ekibiniz son teslim tarihlerini karşılamak için gece gündüz çalışırken, bazen siz iş başında uyursunuz.’ ifadeleri yer almıştı. 

Elon Musk’ın twitter’ı satın almasından itibaren kârlılık için sürekli personel azaltmasının ileride çok büyük olumsuzluklara neden olabileceği düşünülüyor. Bunun farkında olan Musk, son dönem işten çıkarılanların bazılarını tekrar çalışmak için davet etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir