Milyonlarca kişinin kullandığı en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da gönderilen mesajları karşı taraf görmeden silmek mümkün. Peki nasıl?

Eski AOL ile ilgili 1990’ların en iyisi sayılabilecek özellik, gönderilen e-postanın geri alınabilmesiydi. Başka bir AOL kullanıcısına e-posta gönderdiğinizde o kullanıcı e-postayı açmadan önce gönderim işlemini geri alabiliyordunuz ve e-posta da o kişiye hiç gitmemiş oluyordu. Ancak Gmail’de, kullanıcılarının da bileceği gibi, acele gönderilen yanlış e-postaları geri almak artık mümkün değil.

Twitter’da harhangi bir kişinin eski tarihte attığı tweetleri bulmak

Fakat Twitter’da doğrudan sizin tarafınızdan gönderilen mesajları alabilirsiniz. Twitter’ın en güzel yanı, gönderdiğiniz mesajları yanlışlıkla gelen kutunuzdan silmenizdir. Mesaj ayrıca alıcının gelen kutusundan otomatik olarak silinir.

Twitter’da gönderdiğim bir mesajı nasıl iptal ederim?

  • Twitter uygulamasında oturum açın.
  • Ardından ‘Ayarlar’ simgesini tıklayın.
  • Görünen menüden “Doğrudan mesajlar”ı seçin.
  • Yanlışlıkla gönderdiğiniz veya başka bir nedenle silmek istediğiniz bir mesajı seçin.
  • Ardından yanındaki çöp kutusu simgesine tıklayın.
  • Bu işlemden sonra mesaj hem karşı tarafın giden kutusundan hem de gelen kutusundan silinecektir.

Uyarı: Yanlışlıkla gönderilen mesajlar, mesajı gönderen kişi bazı bildirimleri açık tutarsa ​​farklı şekilde alınabilir. Kullanıcılar, gelen mesajlar için e-posta, metin mesajı veya push bildirimleri alabilir.

Ancak Twitter’ın AOL üzerinden geliştirdiği bu özelliğin bir avantajı daha var. Gönderdiğiniz mesajı yanlışlıkla okuyan kişi okusa bile Giden Kutunuzdan ve o kişinin Gelen Kutusundan silinebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir