Son günler içerisinde platforma dahil edilen özellikler ile adından söz ettiren Twitter’ın bir süredir test aşamasında olan uygulama içi alışveriş özelliğinin çok yakın bir zaman içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacağı dile getirildi. 

Birkaç ay kadar önce dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Twitter’ın, yeni bir özellik ile beraber uygulama içi alışverişi mümkün hale getireceği dile getirilmişti. Bu yeni özellik ile beraber şirketler, profillerine satışını yaptıkları ürünleri ekleyebilecekler. Ürünü almak isteyen kullanıcılar da ürünün sitesine yönlendirilmesinin ardından satın alma işlemini gerçekleştirecekler. Sosyal medya platformlarında alışveriş odaklı giderek büyüyen akıma dahil olan son şirketlerden biri de Twitter oldu. Söz konusu bu özelliğin 28 Kasım gününden sonra hizmet vermeye başlayacağı dile getirildi. Başarılı sosyal medya platformu bu yeni özelliği büyük bir etkinlik ile sunacak. Etkinlik, bir canlı yayında alışveriş özelliğinin kullanıcıların beğenisine sunması şeklinde gerçekleşecek.

9 1

Şu an için sadece iOS ve masaüstünde kullanılabilecek

Geleneksel olarak büyük satış promosyonları ile ilgili olan Şükran Günü’nün ardından gerçekleşecek olan Walmart ve Twitter iş birliği ürünü, “Cyber Deals Sunday” adlı yayına, ünlü şarkıcı, Jason Derulo ev sahipliği yapacak. Yayın için Twitter, “elektronik, ev eşyaları, giyim, mevsimlik dekor, sürpriz özel konuklar ve çok daha fazlasını” içeren “30 dakikalık bir varyete şovu” ifadelerini kullanıyor. 

Konuyla ilgili olarak aktarılan görselleri, Twitter platformunun canlı alışveriş arayüzünün video canlı yayını, çevrimiçi katalog ve tweet akışı arasında nasıl ayrıldığını gösteriyor. Buna göre ise bir perakendecinin web sitesine giden bağlantıya tıklanması halinde yayın, resim içerisinde resim modunda oynamaya devam edecek. Twitter’ın daha önce de paylaşmış olduğu üzere, alışveriş özelliği ilk olarak yalnızca iOS  ve masaüstünde kullanılabilecek. Android kullanıcıları ise yayını izlemekte özgür olacak. Fakat alışveriş özelliğinden yararlanmaları şu an için mümkün değildir. 

10 15

Walmart yayınının bir “test” olduğu dile getirilen Twitter, gelecek dönem içerisinde yapılacak olan canlı yayınlara dair herhangi bir detay paylaşılmadı. Fakat alışveriş canlı yayınlarına ev sahipliği yapacakları şu an için yalnızca marka olacağını, normal Twitter kullanıcıları için bunun bir süre daha yapılmayacağı belirtildi. Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde belirli markaların profillerine bir alışveriş bölümü eklenmesine imkan tanıyan “Shop Module” pilot uygulamasının hemen ardında uygulamaya eklenen Twitter’ın canlı alışveriş özelliğinin, gelecekteki haftalarda ABD’deki daha fazla satıcıyı kapsaması bekleniyor. Gelirini geleneksel olarak reklamcılığın ötesinde çeşitlendirmeyi amaçlayan sosyal medya şirketi bunlara ek olarak aynı zamanda kullanıcılardan direk olarak para kazanmak için premium abonelik özellikleri de başlatıldı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir