Sosyal medya platformu olan Twitter, gelecek günlerde birçok güncelleme olacağını duyurdu. Yeni özellikler arasında daha detaylı metinler oluşturacak yeni bir araç bulunuyor.

Twitter Yeni Özelliği ile Karşımızda

Elon Musk’ın satın almasının ardından tasarım ve yenilikleri alanında büyük dönüşüme uğrayan sosyal medya platformu Twitter’da değişiklikler bitmiyor. Yeni aktarılan bilgilere göre Twitter’a daha detaylı metinler oluşmasını sağlayacak olan metin biçimlendirme özelliği geliyor. Yeni eklenen özellikle beraber metinlerde sıklıkla kullandığımız italik, kalın veya çizgili yazma işlevleri kullanılacak. 

Twitter Artık Daha Detaylı Metin Oluşturma İmkanı Sunuyor

Daha önce Facebook’a gelen metin biçimlendirme özelliği sayesinde kişiler daha detaylı ve kapsamlı metin oluşturma şansını yakalamıştı. Son zamanlarda Elon Musk’ın kısa ve öz haberleşmeyi hedef almasıyla metin biçimlendirme üzerine çalışmalar başladı. Geçtiğimiz günlerde karakter sayısı artırılarak daha uzun metin yazma özelliği gelmesinin üstüne artık kalın, italik ve çizgili metin biçimlendirme özelliklerinin de sunulmuş olması kullanıcılara daha özgür bir alan yaratıyor. 

Metin biçimlendirme özelliğinin yanı sıra gelecek olan yeni özellikler arasında tartışmaları bildirimler sayesinde takip edebilme, kullanıcıların konumlarının artık gizlenebilmesi ve kimlik belgesi aracılığıyla kullanıcıların kimliklerini kolayca doğurabileceği özellikleri yer alıyor. 

Twitter Blue kullanıcıların için tweetlerdeki maksimum karakter 4.000’e çıkmış durumda ve bilgilere göre bu sayının 10.000’e çıkarılması da beklenenler arasında. Karakter sayısındaki artış ile beraber Musk’ın amacı uzun metinler oluştururken biçimlendirme sayesinde vurgu yapabilme özelliğine sahip olması. Bunun yanında daha uzun şekilde oluşturulan tweet’lere satır sonu eklenerek kısa sürede daha anlaşılır ve okunabilir hale gelmesi hedefleniyor. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir