Twitter bugün kullanıcıları için yeni bir değişikliğe gitti. Bu değişikliği fark eden kullanıcıların sayısı bir hayli az olsada söz konusu değişiklik merak yarattı. Gelin sebebini beraber öğrenelim.

twitter

En popüler sosyal medya platformları arasında bulunan Twitter, bugün yaptığı yeni değişiklikle yazı tipini değiştirdi. Kullanıcılardan çok azının fark ettiği bu değişiklikte eski yazı tipinden yenisine geçerken neredeyse çok az fark olduğu görüldü. Twitter bu küçük değişikliği neden yaptığına dair bir açıklamada bulunmadı. Bunun üzerine merak konusu olan değişiklik hakkında bazı sosyal medya uzmanları yorumlarda bulundu. 

Sosyal medya uzmanları ve kullanıcılar bu değişikliğin masaüstü sürümde olduğunu ve çok az kişinin fark edebileceği şekilde gerçekleştiğini söyledi. Yapılan tahminlere göre Twitter’ın bu değişikliği taklit hesapların önüne geçmek için yaptığı söylendi. 

Henüz hiçbir açıklamada bulunmayan Twitter’ın yaptığı yenilikler şu şekilde: büyük i harfiyle  küçük l harfinin benzerliklerini ve 0 sayısıyla küçük o harfinin benzerliğini önlemek adına ayırt edilecek şekilde küçük değişikliklerde bulundu. Bu değişikliklerde anlaşılacağı üzerine uzmanların tahminleri doğru çıkıyor. Twitter taklit hesapların önüne geçmek istiyor gibi.

Sosyal medyaların bir özelliği olan kullanıcıların aynı ismi alamaması üzerine taklit hesap açmak isteyen kullanıcılar benzer harf ve sayıları kullanarak amacına ulaşmasını engellemek adına yapılan bu çalışma biraz bu konuya engel olmaya çalışsada yeterli olmayacaktır. Sahte hesap oluşumunu engellemek için Elon Musk’ın geliştirmelere devam edeceği öngörülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir