Yapılan yeniliklerin ardından artık reklamlar, tweetler altında gerçekleşecek konuşmalar arasında da yer alacak. Reklamlar, bir tweet’in altında yer alan ilk üçüncü ya da sekizinci yanıtın ardından gözükecek.

Twitter platformunun gelirinden sorumlu olan ürün lideri Bruce Falck, paylaşmış olduğu bir tweet ile platformda yeni bir reklam gösterim formatını yayına aldığının bilgisini verdi. Bundan sonra reklamlar, tweetler altında gerçekleşecek olan konuşmaların arasında yer alacak. Şu an için test aşamasında olan bu gösterim modeli, dünyanın her yerindeki kullanıcılar için test ediliyor. Eğer test sürecine dahil olan kullanıcılar arasında ye alıyorsanız, bir tweetin altında yer alan konuşmalar arasına yerleştirilen reklamlar ile karşılaşabilirsiniz. iOS ve Android kullanıcıları için geçerli olan bu test sürecinin sonucunda ise şirket bu yeni formatı kalıcı bir şekilde kullanabilir. 

Yeni reklam gösterim formatının çalışma mantığı

6 7

Bu yeni format ile şirket, kullanıcılar için daha da kişiselleştirilmiş reklamlar göstermeyi düşünüyor. Falck’ın paylaşmış olduğu örnekte görüldüğü üzere yeme ile ilgili sohbet ediyorsanız, kahve reklamları ile karşılaşabilirsiniz. Söz konusu bu reklamlar, bir tweet’in altında yer alan ilk, üçüncü ve sekizinci yanıtın ardından ortaya çıkıyor. Falk, Twitter’ın içerik üreticiler ve reklamverenler için kolaylık sağlayan ve teşvik konusunda kullanıcıları hizalayan bir reklam teklifi oluşturmak adına büyük bir fırsat olduğu aktarılıyor. 

“Farklı sıklıkları, şablonları, bağlamsal olarak alakalı reklamları, farklı eklenti noktalarını test edeceğiz. Öğrendiklerimizi inceleyeceğiz ve kalıcı hale getirmek istediğimiz bir şey olup olmadığını anlayacağız. Bunu reklamverenlerimiz için denemekten heyecan duyuyoruz ve Tweet yazarlarını ve içerik üreticileri ödüllendirmek için ek fırsatların kapısını nasıl açabileceğini keşfetmek için sabırsızlanıyoruz. Daha gelecek çok özellik var. “

Twitter platformunun uzun bir zamandır gelir modeli olarak platformda yer alan reklamlardan kurtulmak istediğinin de altı çiziliyor. Böylelikle bu yeni yeni gösterim formatının Twitter için dikkat çekici bir adım attığını söylemek mümkündür. Yine de reklam gösterimleri ile beraber içerik üreticileriyle birlikte kullanmak istemesi tam Twitter platformuna göre bir durumdur. Şirketin, bu hareketinin ardından reklamlar odağında gelir paylaşımı modellerini de açıklamak gerekir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir