En son Elon Musk’ın 44 milyar dolara gibi yüksek fiyattan satın aldığı Twitter gündemi bir hayli meşgul ediyor.  Son ortaya çıkan bilgilere göre Twitter bünyesinde yakında PayPal ve Apple pay benzeri bir “ödeme yöntemi sistemi” yer alacak.

Daha önceki Apple Pay ve PayPal kuruluşunun arkasında yine Elon Musk bulunuyor. Musk Twitter’a yaptığı yüklü yatırımın karşılığını almak için bariz bir şekilde çalışıyor. Buna yönelik; ücretli mavi tik uygulaması, söylenenlere göre reklamları kaldıran ücretli abonelik servisi, politikaları ihlal eden hesapları banlamak yerine yaptırım uygulayarak kullanıcı kaybını engelleme, 7500 den fazla  personeli işten çıkarması, daha önce satın alım gerçekleşmeden; “satın alma durumunda yönetim kuruluna maaş ödemeyeceğim” ifadelerine yer vermesi ve şimdi de bu durum ile daha da belirginleşti.

Twitter’da kripto para dönemi başlıyor

Uluslararası iş gazetesi olan Financial Times’a göre şirket bu konu hakkında gerekli lisans başvurularında bulunuyor. Twitter’da ürün yönetimi direktörü konumunda olan Esther Crawford, ödeme sisteminin alt yapısını geliştirmekte. Kullanıcıların içerik üreticilerine sağlayacağı destekten komisyon alacağı bariz ama ne oranda olacağı henüz belli değil, silikon vadisi teknoloji yazarı Jane Manchun Wongun paylaşımına göre yeni hizmetin görseli aşağıdaki gibi olması bekleniyor:

e6xuekdDFxz4lQgCEuXZGN57Uj93d0h3DZ

Şu anlık yalnızca ABD’ye sunulacak olacak olan hizmet ilerleyen zamanlarda kripto para desteği verecek. Farklı ülkelere açılması beklenen bu hizmet ne zaman ulaşır henüz belli değil.

Son olarak Twitter içerik yöneticilerinin maddi olarak desteklenmesine yönelik Twitter Coin isimli yeni bir hizmet duyurulması bekleniyor. Bu hizmet ile kullanıcılar beğendiği ya da faydalı bulduğu içerikleri maddi olarak desteklenmesine olanak tanıyacak. Kullanıcılar, finansal hizmetler sağlayan “stripe” altyapısında oluşturulacak ödeme panelinde kullanıcıların gerçek parayla aldıkları Coinleri içerik üreticilerini desteklemek için kullanılabilecek, kullanılmayan Coinler hesapta ücretsiz duracak.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir