Twitter, tweetlerin ne kadar etkileşim aldığını ölçmek ya da dikkate değer olduğunu görmek hedefiyle herkese açık yeni bir ölçüm kriteri daha sunuyor. Artık beğeni, retweet ve alıntı retweet sayılarının yanına, bir tweetin kaç kez yer işaretine eklendiğini gösteren bir sayaç eklendi. Şu an için söz konusu olan sayaç yalnızca iOS kullanıcıları için tweet detayları sayfasını ziyaret ettiklerinde görüntülenebiliyor. (Yakında diğer platformlarda da açılacak) Bu sayaçla ilgili yardım dokümanında verilen bilgiye göre ‘ genişletme planları ‘ olduğunu dile getiriyor.

Diğer metriklerden farkı ise yer işaretlerine eklenen sayaca tıklayarak kimin bu tweeti yer işaretlerine eklediğinin görünmemesi. Twitter destek hesabından yaptığı açıklama doğrultusunda, yer işaretleri hâlâ kişiye özel ve şirket hangi hesapların bir tweeti yer işaretlerine eklediğini asla göstermeyecek.

Twitter CEO’su Elon Musk yeni özelliğe sevinecek

Bir tweetin kaç kez yer işaretine alındığı özelliğine sevinecekler arasında Twitter CEO’su Elon Musk’ da bulunuyor. Elon Musk, bir noktada bunu fiili bir sessiz beğeni olarak adlandırmıştı. Tweetin detay sayfasından bir tweeti yer işaretine ekleme özelliğine “Önemli bir Twitter iyileştirmesi” olarak nitelendirmişti. Ancak çoğu Twitter kullanıcısının bu özellik hakkındaki düşünceleri olumlu yönde değil aksine bu özelliğin Twitter kullanıcısını gereksiz bilgilerle dolduran görüntü sayacı gibi yeniliklerin fayda sağlamayacaklarını düşünmekteler.

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir