Sosyal medya dünyasının başarılı platformlarından karakter limitli Twitter, platformlar içerisinde Süper Takip devrini Android kullanıcıları için de sundu. Twitter, uzun bir zaman önce Türkçe’ye “Süper Takip” olarak geçen bir özellik duyurdu. 

Bu sistem esasında direk olarak Patreon benzeri bir altyapı ile kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Bu sistem ile beraber kişiler, aylık olarak 2,99 dolar, 4,99 dolar veya 9,99 dolar vererek bir kişinin / hesabın “Süper Takipçisi” olabilirler. Peki Süper Takip sistemi kullanıcılara neler sunuyor? Bu özelliğin kullanıcılar için faydası nedir? Ücretli aboneler için özel içerikler, grup erişimi, destekçi rozeti, özel indirimler ve özel haber bültenlerini takip etme imkanı elde edecek. 

Süper takip özelliği ilk olarak yalnızca ABD ve Kanada merkezli olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Geçtiğimiz ay içerisinde bu durum değişti. Artık global olarak herkes, her iOS kullanıcı destekli hesapların Süper Takipçisi olabilir durumda olacak. Süreç kısa bir süre önce ise sözü edilen Android kısına kadar genişledi ve yakın zaman içerisinde de web kısmında da kullanılacak. Herhangi bir hesabın Süper Takipçisi olmak isterseniz, ilk olarak hesabı normal hesap olarak takip etmelisiniz sonrasında ise ortaya çıkan çok renkli “Süper Takip Et” butonuna basmanız yeterli olacaktır.

12 3

Süreç içerisinde farklı fiyatlar görmek mümkündür. Örnek vermek gerekirse bazı hesapların Türkiye’de aylık 32,99 TL‘ye Süper Takipçisi olunabiliyor. iOS tarafı özelinde Türkiye’de süreç Apple’ın yerleşik ödeme sistemiyle ile çalışabiliyor. 

Twitter, Süper Takip özelliği pek de dikkat çekmedi

Twitter’ın Süper Takip özelliğinin pek de dikkat çekmemesinin sebebi kullanıcıların Twitter’da para harcamak istemeyişleridir. Şunu da belirtmek gerekir ki her kullanıcı Süper Takip özelliğinden faydalanamıyor. Sürece dahil olabilmek için en az 10 bin kişilik bir takipçiye sahip olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra son 30 günde en az 25 Tweet atılması ve bunun devam ettirilmesi zorunluluğu da bulunuyor. Twitter’ın Süper Takip özelliği ile ilgili olarak elde edilen güncel bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Ancak yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin de elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir