Twitter, Clubhouse rakibi sesli sohbet hizmeti olarak hizmet veren Spaces için iyi bir haber verdi. Artık herkes kendine özel bir oda oluşturabilecek. 

Twitter Spaces, Kasım 2020’de kullanıcıların karşısına çıktı. İlk olarak ise iPhone kullanıcıların beğenisine sunulan bu özellik, dhaa sonra Android’de yer aldı. Sosyal medya şirketi, Mayıs ayı içerisinde yapılan güncelleme ile beraber Spaces’in kapsadığı alan daha da artırıldı. 600 ve üzeri takipçi sayısına sahip olan hesaplar için erişime açılmıştı. Ancak bu sınır yapılan yenilikler ile ortadan kalktı. Twitter, Destek sayfası üzerinden yayınlandığı açıklama kapsamında “Spaces tüm Android ve iOS kullanıcılarına sunulmaya başlandı” bilgisini paylaştı. Platformda yer alan herhangi bir takipçi olmaksızın artık sesli oda oluşturmak mümkün oluyor. Spaces, Twitter’ın web sürümünde ise şu an için aktif değildi. Şirket bu anlamda ise çalışmalarına hızla devam ediyor. 

Twitter, Spaces özelliğini Türkçe dilinde ‘Sohbet Odaları’ adıyla kullanıcıların karşısına çıktı. Fakat çalışma mantığı konusunda herhangi bir değişiklik olmadı. Android ve iOS cihazınızda Twitter mobil uygulamasını açarak sağ alt köşede yer alan ‘Tweet Ekle’ düğmesine basılı tutmanız gerekir. Ardından ise sunulan seçenekler arasındaki mor renkli simgeye tıklayın. İlk kez kullanıyorsanız da Twitter size bilgilendirme yapacak. Sohbet Odaları oluşturduğunuzda ise varsayılan olan herkes açık hale geliyor. Ancak engellediğiniz hesaplar bu odaya katılamıyorlar. Bununla beraber Twitter’da oturum açmayan yani odanızı anonim şekilde görüntüleyen kişiler konuşmalarınızı kolaylıkla dinleyebilirler. Bu odaya isterseniz 10 kişiye kadar konuşmacı ekleyebilirsiniz. 

Twitter Spaces özelliği ile sohbet odası oluşturduğunuz zaman hesabınız yönetici pozisyonunda yer alır. Katılımcılar arasından istediğiniz herhangi bir kişiye konuşma izni verebilir ya da onun susmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda dilediğiniz hesaplar da sesli odadan tek tuşla kaldırmanız da mümkündür. Twitter tüm yetkiyi bu odalar ile ilgili olarak kullanıcılara veriyor. 

44

Twitter yayın yapanlara düzenli para ödemesi yapacak

Dünyanın popüler platformu Twitter geçtiğimiz günler içerisinde Twitter Spaces Spark Program ismini verdiği bir destek fonu olduğunu duyurdu. Spaces platformu üzerinden düzenli bir şekilde yayın yapanlara aylık bir şekilde ödeme yapılacağı dile getirildi. Programa katılabilmek için talep edilen şartlar şu şekildedir;

  • 18 yaş üzeri olmak
  • 5.000 ‘aktif takipçiye’ sahip olmak
  • ABD’de ikamet ediyor olmak
  • Haftada en az iki Spaces yayını yapıyor olmak

Programa uygun olduğu düşünülen kişiler 2.500 dolarlık desteğe ek olarak her ay 500 dolar Twitter’da reklam kredisi alma hakkına sahip olacaklar. Bu fon şu an için Türkiye’de aktif değildir. Fakat ilerleyen dönemler içerisinde ABD dışına çıkmasıyla beraber ülkemizde de olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir