Geçtiğimiz aylarda şiddete yönettliği suçlamasıyla hesabı kalıcı olarak kapatılan Donald Turmp’ın hesabı yeniden aktif hale getirilebilir. Elon Musk’ın satın almasından sonra sosyal medya platformunda çok şey değişecek gibi görünüyor. İşte detaylar;

Elon Musk ve Twitter davasında yeni karar!

Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO’su ve kurucusu olan ünlü iş adamı Elon Musk geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter için 44 milyon doları gözden çıkarmıştı. Bu kararıyla dünya basının gündemine yerleşen Musk bir kaç hafta sonrasında platformu şekillendirmek için talep ettiği verilerin kendisine iletilmediği gerekçesiyle kararı askıya almış ve satın alma süreci mahkemeye taşınmıştı. Bu dönemde Musk yaptığı bir açıklamada Twitter’ı satın aldığında eski ABD başkanı Donald Trump’ın hesabının açılacağını açıklamıştı.

Musk’ın düşüncelerine göre Turmp’a getirilen yasak bazı seçmenlerin oyunu etkiliyor. Ancak Twitter politikaları Musk’ın bu kararını desteklemiyor. Bu nedenle şirket yönetimi Donald Turmp’ın hesabının kapatılması durumunu yeniden gözden geçirmek için bir araya gelecek!

Twitter, politikalarını yeniden gözden geçirmeye karar verdi

Elon Musk Twitter’ı satın alma kararıyla birlikte sosyal medya uygulamasının tarafsız kalması gerektiğini belirterek ifade özgürlüğünün mutlakiyetçisi olarak kendini tanımlamıştı. Musk, Twitter’ın insanların görüşlerini açıkça paylaşabileceği bir platform haline gelmesini istiyor. Bu doğrultuda Musk’ın ilk hedefi daha önce hesabı silinen kullanıcıların hesaplarını yeniden açmak. Sonraki süreçte ise hesaplara kalıcı askıya almalar yerine bir süre platformdan uzaklaştıracak cezalar getirilmesi masaya yatırılacak.

Ancak daha önceki Twitter politikaları Musk’ın bu kararıyla çelişiyor. Ama şirket son dönemlerde yaşanan olaylar nedeniyle Twitter politikalarını Elon Musk’ın düşünce yapısıyla uyumlu bir hale getirebilmek için çaba sarfediyor. Bu nedenle yönetim yeniden biraraya gelerek Donald Trump’ın hesabının kalıcı olarak askıya alınması kararını yeniden değirlendirmeye ve verilebilecek başka bir cezayı tartışmaya sıcak bakıyor.

Ancak şirket yöneticileri daha önce Trump’ın yaptığı paylaşımlar nedeniyle eski ABD başkanın hesabını yeniden açmak konusuna çok olumlu yaklaşmıyor. Konu hakkında açıklama yapan şirket şiddeti teşvik etmeye yönelik tweetler konusunda taviz vermeyeceğini açıkladı.

Satın alma süreci devam ediyor

Musk’ın Twitter’ı sarın alma süreci ise hala devam ediyor. 17 Ekim’de gerçekleştirilecek davada yargıçların alacağı karar doğrultusunda sonucun belli olması bekleniyor. Donald Trump’ın hesabının yeniden açılıp açılmayacağı da bu karardan sonra belli olacak gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Donal Trump Twitter’a geri dönmeli mi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir