Sosyal medya devi Twitter, nefret söylemi ihlalleriyle mücadele etmek için yeni bir özellik kullanıma sundu. Şirket, nefret söylemi politikalarını ihlal ettiği tespit edilen tweetlere etiket eklemeye başladı.

İhlal Edilen Tweetlerin Görünürlüğü Kısıtlanacak

Twitter’ın uygulayacağı etiket, bir tweet’in nefret söylemi politikasını ihlal etmiş olması ihtimaline karşı o Tweet’in görünürlüğünü kısıtlayacak. Bu şekilde kullanıcılar, tweet’in doğru bir şekilde değerlendirilip değerlendirilmediğini anlayabilecekler.

Farklı Yöntemlerle Tweetlerin Görünürlüğü Sınırlandırılabilecek

Twitter, bir tweet’in görünürlüğünü sınırlandırmanın farklı yolları olduğunu da belirtti. Tweet, arama sonuçlarından, sana özel ve takip edilenler sekmelerinden kaldırılabilir. Ayrıca tweet, yanıt olarak verildiyse yanıtlar arasında alt sıralarda gösterilebilir, tweet’in yanıtlanmasını veya retweet edilmesini engelleyebilir veya yer imleri arasına kaydedilmesine izin verilmeyebilir.

İtiraz Yolu Açık Tutulacak

Twitter, erişimi kısıtlanan tweetler için itiraz yolunu açık tutacak. Şirket, bu etiketlerin uygulanmasında bazen hatalar olabileceği ve bu nedenle tweetlerin sahiplerinin geri bildirimler eşliğinde bu etikete itiraz edebileceği açıklamasında bulundu. Ancak bu itirazın tweet üstündeki kısıtlamayı kaldırıp kaldırmayacağı konusunda bilgi verilmedi.

Twitter, Moderasyon Konusunda Daha Gevşek Bir Politika İzliyor:

Twitter, Elon Musk’ın şirketteki rolü arttıktan sonra moderasyon konusunda daha gevşek bir politika izlemeye başladı. Musk, “Erişim Özgürlüğü değil, İfade Özgürlüğü” şeklinde bir yaklaşım benimsiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir