Sosyal medya dünyasının lider isimleri arasında yer alan Twitter, Türkçe “Konular” hizmetini daha da geliştirmek adına hızla çalışamalarına devam ettiklerini belirtti. Bu konu ile ilgili olarak Twitter Türkiye’den gelen açıklama tam olarak şu şekildedir: “Twitter’da çok fazla konuşma oluyor ve bazen sizinle en alakalı olanları, en ilgileneceğiniz konuları keşfetmek oldukça zor. Bunu kolaylaştırmak için Twitter, Türkiye’de başlattığı ‘Konular’ (Topics) hizmetini geliştirmeye devam ediyor.”

“Bir konu seçtiğinizde favori grubunuz, spor takımınız veya ünlünüz olsun, uzmanlardan hayranlardan veya Twitter’da bu konu hakkında çokça konuşmaya meyilli bir sürü hesaptan oluşan grubun Tweetlerini görürsünüz. ADVERTISING Twitter “Konular” hizmetiyle, bu hesapların hiçbirini takip etmek zorunda değilsiniz, sohbet size gelecek. Tek bir dokunuşla, önemsediğiniz şeylerle ilgili en alakalı ve ilginç Tweetleri görme seçeneğine sahip olacaksınız.”

“Profil menünüzde, Ana Sayfa zaman akışınızda ve arama sonuçlarında çeşitli Konuları takip etmeniz için istemler görürsünüz. Sadece Konuyu takip edin, Twitter da deneyiminizi ilgili Tweetler, etkinlikler ve reklamlarla kişiselleştiriyor. Ayrıca, görüntülediğiniz veya beğendiğiniz Tweetler gibi profilinize ve aktivitenize dayalı olarak ilgileneceğinizi düşünülen diğer konularla da Twitter, kullanıcısını eşleştiriyor.”

4 2

Twitter tarafından belirtildiği üzere Türkiye’de oldukça fazla takipçiye sahip olan pek çok konu vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir; Türkçe Müzik, Türk Aktörler, Ulusal Sporlar, Futbol ve Televizyon Dizileri.

Twitter’ın CEO’su kısa bir süre önce değiştirdi

Twitter platformunun kurucuları arasında yer alan Jack Dorsey, 15 yıllık CEO’luk görevini şaşırtıcı bir şekilde bırakmıştı. Twitter ile ile olan bağlarını tamamen koparmayacak olan ünlü isim yerini belirtildiği üzere “CTO” Parag Agrawal alacak. Twitter’ın yeni bir CEO’ya hazır olduğunu dile getirerek Jack Dorsey, şirketini oldukça tecrübeli birine ve her zamanda hayatında olan iyi bir dostuna bıraktı. Öyle ki Dorsey’in şirketini devrettiği isim Parag Agrawal şirkette zaten çok uzun zamandır çalışıyor. 

Hatırlatmak gerekirse Twitter’da görev yapmaya 2011 yılında başladığını dile getiren Agrawal, ilk olarak reklam ürünleri üzerinde çalışmalar yapmış, daha sonra ise farklı mühendislik pozisyonlarında görev alarak Teknolojiden Sorumlu Başkan pozisyonuna geçmiştir. 2017 yılında bu yana ise şirketin CTO’su olarak görev yapan Parag Agrawal, 37 yaşında ve CTO olarak Twitter’ın yaşadığı büyük “hack” olayı gibi oldukça zorlu bir durumu geride bırakmış durumundandır. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günler içerisinde yeni gelişmelerin yaşanması da bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir