Son dönemlerin en popüler dijital yeniliklerinden birisi olan NFT’ye Twitter da kayıtsız kalamadı. Yapılan açıklamada ücretsiz bir şekilde 140 NFT’nin dağıtılacağı belirtildi. 

Twitter tarafından yapılan yeni açıklama ile birlikte oldukça dikkat çekici bir gelişme aktarıldı. Günlük 200 milyon aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile ücretsiz bir şekilde 140 NFT’nin kullanıcılara dağıtılacağını duyurdu. Mevcut dağıtım tamamen çekiliş esasına göre yapılacak. Dağıtımı yapılacak NFT’lerden büyük bir bölümü ise Twitter’a ait özel içeriklere sahip. 

Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından Twitter’da atılan ilk tweet, Twitter’ın logo gelişimini gösteren özel bir çalışma ve Furry Twitter gibi farklı isimler ile adlandırılan NFT’ler kullanıcılara ücretsiz bir şekilde dağıtılacak. Ancak sadece ana hesabında 59 milyondan fazla takipçisi olan Twitter için 140 NFT’nin oldukça az bulundu. 

NFT’ler listelenmeye başladı

Twitter tarafından ücretsiz bir şekilde dağıtılacak olan NFT’ler, NFT pazarı için dünya genelinde popüler merkezlerden birisi olan Rarible’da listelenmeye başladı. Kullanıcılar mevcut pazar üzerinden de Twitter tarafından dağıtılacak içeriklere ulaşabiliyor. Konu ile ilgili olarak Twitter tarafından yapılan paylaşım şöyle;

140 free NFTs for 140 of you, besties pic.twitter.com/0Pm0tNhIRg — Twitter (@Twitter) June 30, 2021

İlk Tweet NFT Olarak Satılmıştı

Mevcut gelişme aslında Twitter için bir ilk değil. Zira geçtiğimiz aylarda Twitter CEO’su Jack Dorsey Twitter’da attığı ilk mesajı satmıştı. Valubles NFT ticaret platformu üzerinden yapılan satış 2.9 milyon dolar gibi oldukça yüksek bir ücretlendirme ile gerçekleşirken CEO’nun mesajına atıfta bulunan NFT, Bridge Oracle CEO’su Sina Esatavi tarafından satın alınmıştı. Twitter tarafından dağıtılacak olan mevcut NFT’lerin her biri Ether tabanlı. Bu bakımdan yüksek değerlere ulaşabilir.

Dijital bir varlık olarak kabul edilen NFT’ler için ücretsiz bir şekilde dağıtım yolunu tercih eden Twitter, aslında kendi hakimiyetini artırmak adına böyle bir yolu tercih ediyor. İlerleyen dönemlerde Twitter için çok daha farklı gelişmelerin ve özelliklerin yer aldığı yeni NFT projeleri duyurulabilir. Yapılacak çekilişin ardından Twitter tarafından dağıtılacak olan NFT’ler hakkında en çok merak edilen ise dijital varlıkların değerleri.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir