Twitter kapak fotoğrafı boyutunu soran kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. İşte çoğu kullanıcının sorduğu soruların cevapları!

Twitter kapaklarının boyutu ne kadardır? Profil resminin hemen üstünde bir resim var. Kapak fotoğrafı olarak adlandırılan bu kısmı özelleştirebilirsiniz. Yükleme işlemi için bu bölümün desteklediği çözünürlüğü bilmeniz gerekir.

Twitter, tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı olan son derece popüler bir sosyal platformdur. Öyle ki her şey artık Twitter’da da takip ediliyor. Twitter’ın hayatımıza kattıkları inkar edilemez.

Twitter hesaplarını kişiselleştirmek isteyen kullanıcılar, mükemmel fotoğraf veya görseli bulduklarında bile görsel boyutunu bilmedikleri için Twitter’ın esneme ve esnetmelerinden sık sık hüsrana uğrarlar. Bu nedenle, Twitter’ın hangi boyutta olduğunu bilmek ve buna göre görselleri aramak veya düzenlemek önemlidir.

Twitter kapak fotoğrafı boyutu nedir?

Twitter kapak resmi, profil resminin üzerinde yer alır. Dikdörtgen bölüm kullanıcı tarafından özelleştirilebilir. Bu, kullanıcıların profil resimlerine ek olarak başka bir resim eklemelerine olanak tanır. Favori sosyal medya hizmetinizin açılış resmi 1500 x 500 pikseldir. Kapak resmini bu boyuta ayarlarsanız resmin tamamı görünür olur, ancak resim bu boyutta değilse resmin tamamı görünmez.

Twitter profil resminin boyutu nedir?

Bir Twitter profil resmi eklerken, Twitter eklediğiniz resmi bir daire olarak görüntülediğinden, resminizin daire şeklinde yeniden boyutlandırılıp boyutlandırılamayacağına dikkat etmelisiniz. Resmin üzerine tıklarsanız, resim kare görünüyor. Profil resmi için

400 x 400 piksel çözünürlük önerilir. İlgili fotoğraf 200×200 profil ekranında görüntülenir. Bir fotoğrafa tıkladığınızda, ek bir pencerede 400 x 400 piksellik bir görüntü görüntülenir.

Görüntü boyutunu 400 x 400 piksele ayarladığınızda, görüntü dosyası boyutunun nerede sınırlandığını kontrol etmek için başka bir alan vardır. Boyut belirtilen sınırdan büyükse resim yüklenemez. Twitter üzerinden maksimum dosya boyutu sınırı 2 MB’dir. Bu nedenle görselin boyutu 2 MB’ı geçmemelidir.

Bir Twitter gönderisinin boyutu nedir?

Dünya çapında milyonlarca kullanıcının kullandığı sosyal medya platformları üzerinden fotoğraf paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız görseller profil sayfanızda ve takipçilerinizin ana sayfasında görünecektir. Diğerleri paylaştığınız fotoğrafları beğenebilir, yorumlayabilir ve retweet edebilir, yani gönderilerinizi profillerinde paylaşabilir.

Popüler sosyal medya servislerinde paylaşılan görseller için 1600 x 900 piksel çözünürlük önerilir. Bu görseller en az 600 x 335 piksel çözünürlüğe sahip olmalıdır. Desteklenen dosya biçimleri GIF, JPG ve PNG’dir.

Twitter’da yayınlanan fotoğraflar için dosya boyutu sınırı vardır. Bu, sosyal medya platformunun mobil uygulamasına ve web sürümüne göre değişir. 5 MB’a kadar olan resimler ve GIF’ler mobil uygulama üzerinden paylaşılabilir. Web sürümde ise bu boyut 15 MB’dır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir