Twitter hayatını kaybeden ünlülerin hesaplarına mavi onay işareti eklemeye başladı. Aynı zamanda Twitter, takipçi sayısı bir milyondan fazla olan hesaplara da mavi onay işareti ekleyecek.

Twitter, geçtiğimiz günlerde ücretli abonelik sistemi olan Twitter Blue’yu duyurmuştu. Geçen hafta Twitter, Elon Musk’ın talimatıyla Twitter Blue’ya para ödemeyen hesapların mavi tikinini kaldırmaya başlamıştı.Birçok ünlü isim para ödemeyi reddetmişti ve bu sebeple mavi tiklerini kaybetmişlerdi. Fakat Twitter bu attığı bu adımda geri döndü. Birçok hesaba mavi onay işareti iade edilmeye başlandı. 

Twitter, hayatını kaybeden ünlülerin hesaplarına mavi onay işareti eklemeye başladı
Twitter, Hayatını Kaybeden Ünlülerin Hesaplarına Mavi Onay İşareti Ekleyecek

Twitter Bazı Hesaplara Mavi Tiki Geri Verdi

Twitter, cumartesi günü takipçi sayısı bir milyondan fazla olan hesapların mavi onay işaretlerini geri verdi. Üstelik herhangi bir ücret de talep etmedi. Hesapları doğrulanan ancak bu hizmet için bir ücret ödemeyen ünlüler arasında aktör Ron Perlman, yazar Neil Gaiman, Massachusetts Institute of Technology yer alıyor.

Pek çok ünlü isim mavi onay işaretlerinin iade edilmesinin ardından Twitter’dan açıklamada bulundu. Açıklama yapan ünlü yazar Neil Gaiman attığı tweette şu ifadelere yer verdi: “Merak edenler için, Twitter Blue’ya abone değilim. Telefon numaramı kimseye vermedim. Burası karışık bir yer haline geldi” Ünlü yazar gibi birçok ünlü, attıkları tweetlerle benzer ifadeleri kullandı. 

Aramızdan Ayrılan Ünlü İsimlerin Anısına Hesaplarına Mavi Tik Eklendi

Twitter, Kobe Bryant, Norm Macdonald, Anthony Bourdain, Chadwick Boseman ve Michael Jackson gibi artık aramızdan ayrılan  ünlülerin Twitter hesaplarına da mavi onay işareti ekledi. Twitter’ın bunun gibi kaç hesaba daha mavi tikini geri verdiği belli değil.Buna ek olarak Elon Musk cuma günü attığı tweette, aralarında LeBron James ve Stephen King’in de bulunduğu birkaç ünlünün Twitter Blue aboneliğini şahsen ödediğini belirtti. 

Onaylanan hesapların isimlerinin yanında bulunan mavi işarete tıklandığında “Bu hesap, Twitter Blue’ya abone oldukları ve telefon numaralarını doğruladıkları için doğrulandı” ifadeleri yer alıyor. Fakat mavi tik alan hesapların sahiplerinin birçoğu Twitter Blue’ya abone olmadıklarını ve üstelik telefon numaraları ile de onaylamadıklarını belirtmişlerdi. Kısacası mavi onay alan hesapların hangisinin ücret ödeyip hangisinin ödemediği belli değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir