Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan hack olayıyla ilgili Twitter açıklama yaptı ve olayı doğruladı. Ancak saldırıdan kaç kişinin etkilendiği henüz resmiyet kazanmadı.

Twitter için büyük bir prestij kaybına yol açan saldırıda, 5.4 milyon kişinin verilerinin ele geçirildiği belirtilmişti. Saldırganlar tarafından el altından satışa çıkarılan Twitter kullanıcı verileri, API sistemlerindeki bir açık nedeniyle ele geçirilmişti.

Twitter API kullanan 3.207 mobil uygulamada büyük açık

Dünya genelindeki pek çok güvenlik uzmanı tarafından doğrulanan ve izi takip edilen saldırı olayına dair Twitter’dan yeni bir açıklama geldi. Merak edenler Twitter blog sayfasındaki yazıyı okuyabilir.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Twitter hack olayını böyle doğruladı

 “Bu saldırı kod sistemlerimizdeki bir açık üzerinden meydana geldi” diyerek konuya dair ilk açıklamasını yapan Twitter yönetimi, saldırıdan kaç kişinin etkilendiğini ise açıklayamadı. Kullanıcıların tespit edilmesi halinde tek tek iletişime geçileceğini de aktaran Twitter yönetimi, şu an için araştırmalarını sürdürüyor.

Bu süre içerisinde kullanıcı şifrelerinin alınmadığını vurgulayan Twitter, buna karşın tüm hesaplar için iki aşamalı giriş sistemine geçiş yapılmasıyla güvenliğin sağlanabileceği belirtildi.  Saldırganlar Twitter kullanıcılarının e-posta, telefon numaraları gibi kritik verilerini ele geçirmişti. Bu nedenle ele geçirilen veriler nedeniyle pek çok hesap önümüzdeki günlerde ciddi riskler yaşayabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir