Twitter, fotoğraf ve videoların doğrulanabilmesi için Topluluk Notları özelliğini getiriyor.

Yapay zekâ yardımı ile oluşturulan fotoğraf ve videolar sosyal medya platformu Twitter’da sık sık karşımıza çıkmaya başladı. Twitter, “yanıltıcı” medya içeriklerinin daha kolay tespit edilmesi için bir özellik üzerinde çalışma yapıyor. Twitter “Topluluk Notları’nı” medya içeriklerine getirmeye hazırlanıyor. Twitter’a gelen Topluluk Notları özelliği sayesinde kullanıcılar fotoğraf ve videoların doğruluğunu onaylayabilecek.

Tweetlerine Topluluk Notları ekleyebilen ve yüksek puana sahip olan kullanıcılar fotoğraf ve videolar için bu notları oluşturabilecek. Kullanıcıların görsellere etiket eklemesi, Tweet notlarında olduğu gibi kullanıcılara daha fazla “bağlam” sağlayacak. Bir fotoğrafın yapay zeka oluşturulup oluşturulmadığı ya da başka işlemlerle manipüle edilip edilmediği bu notlar ile tespit edilebilecek.

Yeni özellik sayesinde doğru olmadığı tespit edilen fotoğraf ya da videoların viral olmasının önüne geçilebileceği tahmin ediliyor. Twitter’dan gelen açıklamaya göre, tespit edilen yanıltıcı görselin kendisi ya da kopyası yapılsa bile aynı notlar görünecek. Yapay zekâ ile oluşturulan bir fotoğraf başka bir kullanıcı tarafından yüklendiğinde aynı uyarılar görüntülenebilecek.

Twitter’a göre özelliğin mükemmelleştirilmesi zaman alacak

Twitter görsel eşleştirme özelliğinin en iyi hale ulaşmasının biraz zaman alacağını söylüyor.

“Şu anda görselleri eşleştirirken hassasiyetten yana hata yapması amaçlanıyor, bu da muhtemelen size uygun görünen her görselle eşleşmeyeceği anlamına geliyor. Hatalı eşleşmelerden kaçınırken kapsamı genişletmek için bunu ayarlamak için çalışacağız.”

Twitter Topluluk Notları özelliğindeki hataları henüz çözebilmiş değil. Topluluk Notları, bazı asılsız iddiaların yapılan detaylı doğruluk kontrolleri sayesinde ortaya çıkarılmasını sağlıyor, ancak bu özelliğe katkıda bulunanlar yeni özelliğin hatalardan etkilenebileceğini belirtiyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir