Twitter CEO’su Jack Dorsey, derhal geçerli olmak üzere sosyal medya şirketinin şefliği görevinden istifa ediyor. Şirketten Pazartesi günü yapılan açıklamada, Twitter’ın baş teknoloji sorumlusu Parag Agrawal’ın dümene geçecek olduğu bildirildi.

Twitter’ın hisseleri Pazartesi günü öğleden sonraya kadar yaklaşık % 1.5 düştü. 45 yaşındaki Dorsey, hem Twitter’ın CEO’su hem de dijital ödeme şirketi Square olarak görev yapıyordu. Şirketten yapılan açıklamada, Dorsey’in 2022’deki hissedarlar toplantısında görev süresi dolana kadar yönetim kurulu üyesi olarak kalacağı belirtildi. Salesforce Başkanı ve COO Bret Taylor, denetim komitesinin başkanı olarak yönetim kurulunda kalacak olan eski bir Google yöneticisi olan Patrick Pichette’in ardından yönetim kurulu başkanı olacak.

Dorsey yaptığı açıklamada, “Twitter’dan ayrılmaya karar verdim, çünkü şirketin kurucularından ayrılmaya hazır olduğuna inanıyorum,” dedi, ancak neden istifa etmeye karar verdiğine dair ek bir ayrıntı vermedi. Agrawal, Twitter’ın agresif iç hedeflerini karşılamak zorunda kalacak.

Şirket, bu yılın başlarında, 2023 sonuna kadar 315 milyon para kazanılabilir günlük aktif kullanıcıya sahip olmayı ve o yıldaki yıllık gelirini en az iki katına çıkarmayı hedeflediğini söyledi. 2017’den beri CTO olarak görev yapan Agrawal, on yıldan uzun süredir Twitter’da. Yapay zeka ve makine öğrenimini içeren stratejiden sorumluydı ve kullanıcıların zaman çizelgelerindeki tweet’leri onlarla daha alakalı hale getirmek için projelere öncülük etti. Agrawal daha önce Twitter’ın sosyal medya platformları için açık ve merkezi olmayan standartlar oluşturmak için başlattığı bir araştırma projesi olan Project Bluesky için bir lider bulmakla da görevlendirildi. Dorsey daha önce Bluesky’nin sosyal medya şirketlerinin gönderilerin kullanıcılara nasıl tanıtıldığı konusunda işbirliği yapmasına yardımcı olacağını ve kullanıcılara gördükleri içerik üzerinde daha fazla kontrol sağlayacağını söylemişti. Bluesky ayrıca sosyal ağların nefret söylemine ve diğer istismarlara karşı kısıtlamalar uygulamasını kolaylaştırabilir ve esasen yükü daha düşük bir maliyetle paylaşmalarına yardımcı olabilir.

Agrawal, Twitter’a katılmadan önce AT&T, Microsoft ve Yahoo’da araştırma stajları yaptı. Dorsey, Twitter’da yayınladığı bir e-postada, Agrawal’ın “şirketi ve ihtiyaçlarını ne kadar derinden anladığı göz önüne alındığında” bir süredir şirketi yönetme tercihi olduğunu söyledi. Dorsey, geçen yıl Twitter paydaşı Elliott Management’ın onun yerini almaya çalıştığında neredeyse görevden alındı. Elliott Management’ın kurucusu ve milyarder yatırımcı Paul Singer, Dorsey’in her iki kamu şirketini de yönetip yönetmemesi gerektiğini merak etmişti. Singer, yatırım firması Twitter yönetimiyle anlaşmaya varmadan önce Dorsey’in bunlardan birinin CEO’su olarak görevi bırakması çağrısında bulundu.

Elliott Pazartesi günkü haberlerde bir açıklama yayınladı ve son birkaç yıldır Jack ve Twitter ile işbirliğinin verimli olduğunu belirtti. Şirketin yönetici ortağı Jesse Cohn ve üst düzey portföy yöneticisi Marc Steinberg, “Twitter şu anda şirketin erişimini ve değerini önemli ölçüde artırmak için çok yıllık iddialı bir plana karşı yürütülüyor ve Twitter’ın hikayesinin bir sonraki bölümünü dört gözle bekliyoruz. Hem gelen Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’ı hem de gelen CEO Parag Agrawal’ı tanıdıkça, şirket için bu önemli anda Twitter için doğru liderler olduklarından eminiz.” dedi. 2006 yılında sosyal medya devinin kurucu ortağı olan Dorsey, bu görevin dışına atılmadan önce 2008 yılına kadar CEO olarak görev yaptı. Eski CEO Dick Costolo istifa ettikten sonra 2015 yılında Twitter’a liderlik etmek için geri döndü.

Twitter hisseleri, Dorsey’in 5 Ekim’de CEO’luk görevi devralması nedeniyle %85 yükseldi. 2015. Square hisseleri, 19 Kasım 2015’teki ilk halka arzından bu yana% 1,566 arttı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir