6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyüklükleri 7.7 ve 7.6 olan deprem felaketinin ardından ülke genelinde büyük bir yardımlaşma seli başladı. Türkiye’nin tek yürek olduğu bu üç günde insanlar sosyal medya hesaplarından sıklıkla paylaşım yaptılar. Twitter bu son üç günde en çok kullanılan platform oldu. 

twitter
twitter

Büyük felaketin yaşandığı bu günlerde kimileri enkaz altındaki yakınları için yardım isterken kimileri ise enkaz altından yardım diliyor. Saniyelerin bile önemli olduğu bu süreçte insanlar sessiz kalmayıp bu haberleri Twitter platformunda yaymaya çalışıyorlar. Bu nedenle Twitter’ın  bu erişim engeli kullanıcılar tarafından endişeyle karşılandı. 

Twitter’a Giriş Sağlanamıyor

Şu anda Twitter’da bant daraltma uygulaması başlatıldı ve bu nedenle Twitter Türkiye platformuna bazı servislerden erişim sağlanamıyor. Bu endişe verici uygulamanın arkasında bazı provokatif paylaşımların olduğu düşünülüyor.Bant daraltma uygulamasının yanında internet hız düşümü de görünüyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak bazı kullanıcılar Twitter ve diğer platformlara 1.1.1.1 gibi farklı DNS’ler veya farklı VPN’ler kullanarak giriş yapmaya çalışıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir