Pazartesi günü kurucu ortak Jack Dorsey’in yerini alan Twitter CEO’su Parag Agrawal, şirketin ürün ve mühendislik alanındaki liderlik yapısını hızla yeniden düzenliyor.

Twitter Cuma günü bir düzenleyici dosyalamada, şirketin “artan hesap verebilirlik, hız ve operasyonel verimliliği sağlamak için” genel müdür pozisyonları oluşturduğunu ve bu yöneticilerin “mühendislik, ürün yönetimi, tasarım ve araştırma alanlarındaki tüm çekirdek ekipleri yöneteceğini söyledi.

Eski ürün müdürü olan Kayvon Beykpour, Twitter’ın tüketici genel müdürü olacağı aktarıldı. Gelir ürün lideri Bruce Falk, gelir genel müdürü olacak ve mühendislik başkan yardımcısı Nick Caldwell, çekirdek teknoloji genel müdürü rolünü üstlenecek. Twitter, Strateji ve Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Lindsey Iannucci’nin de Agrawal’ı desteklemek için personel şefi ve operasyonlardan sorumlu başkan yardımcılığına yükseltildiğini söyledi. Şirketin yeni kurumsal iletişim başkanı Laura Yagerman, geçmişte Twitter’ın yavaş hareket ettiği için eleştirildiğini söyledi.

Yagerman, “Hızlı hareket edebilmek ve kararlar alabilmek istiyoruz ve Parag bu konuda öncülük ediyor” dedi.

Dorsey Pazartesi günü ayrıldığını duyurdu ve çalışanlarına “Şirketin kurucularından ayrılmaya hazır olduğuna inanıyorum” dedi. 37 yaşındaki Agrawal, şirketin bu yılın başlarında 2023’ün sonuna kadar 315 milyon paraya çevrilebilir günlük aktif kullanıcıya sahip olmayı ve aynı yıla kadar yıllık gelirini en az iki katına çıkarmayı hedeflediğini söyledikten sonra, şimdi Twitter’ın agresif iç hedeflerini karşılamakla görevlendirildi.

Yeniden yapılanmanın bir parçası olarak Twitter, mühendislik lideri Michael Montano ile tasarım ve araştırma başkanı Dantley Davis’in yıl sonunda görevlerinden ayrılacağını ve 2022’nin ilk çeyreğine kadar danışman olarak kalacağını duyurdu. Davis, yaptığı Ağustos ayında bir New York Times raporunda liderlik tarzı. Yagerman, raporun yeniden yapılanma üzerinde hiçbir etkisi olmadığını söyledi. Yeniden yapılanmaya dayanarak Davis ve Montano için “orada yer olmadığını” söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir