Twitter’ın, Blue abonelerinin hesaplarının doğrulanmasını sağlamak amacıyla kimlik yükleme özelliği üzerinde çalışmalar yaptığı anlaşıldı.

Twitter
Elon Musk, Twitter Kullanıcılarının Güvenliğine Yönelik Çalışmalarına Devam Ediyor

Elon Musk geçtiğimiz aylarda, sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyon dolara satın almıştı. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, yüksek abone sayısına sahip, ünlü kullanıcılarına özel mavi tik özelliğini Twitter Blue aboneliği içerisinde aylık 8 dolara sunmaya başladı. Fakat bu durum, sahte hesaplara da mavi tik verilmesine ve bu yolla diğer kullanıcıların kandırılmasına neden oldu.

Twitter bu nedenle sahte hesapların mavi tik almasını engellemek amacıyla yeni bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Twitter Blue Aboneleri İçin Kimlik Doğrulama Özelliği Geliyor

Uzun süredir sahte hesaplarla mücadele eden Twitter, bu durumun önüne geçmekte zorlanıyordu. Bu konuya ilişkin Türkiye’de de birçok sorun yaşayan Twitter, kullanıcılarının hesaplarını doğrulamak için kimliklerinin ön ve arka yüzünün sisteme yüklenmesi ve selfie çekerek fotoğraf göndermeleri gerekiyor. Kimlik doğrulama sayesinde mavi tikli sahte hesapların sayısında azalmalar görüleceği düşünülüyor.

twitter
Twitter Blue, Kimlik Doğrulama Özelliğiyle Sahte Hesapların Önüne Geçmeyi Hedefliyor

Bu doğrulama sistemi geçen haftalarda Watcful.ai tarafından fark edilmişti. Şu an ABD’deki Twitter Blue aboneleri üzerinden test edilen kimlik doğrulama özelliği, ilerleyen zamanlarda çok daha fazla kullanıcı ile buluşmaya hazırlanıyor.

Twitter Blue’nun Türkiye Kullanıcılarına Fiyatı

Twitter Blue web sitesi üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde aylık 150 TL fiyat sunuyor, yıllık ise toplamda 1569 TL oluyor. Twitter iOS uygulamasından satın alındığında ise aylık 209 TL, yıllık ise 2199 TL’ye denk geliyor.

Twitter Blue, mavi onay rozetinin yanı sıra; 60 dakika video yükleme, tweet düzenleme, önceliğe göre yorum sıralaması, uygulama simgesi tercihi, 4 bin karakter uzunluğuna sahip tweet ve tweetlere yer işareti koyma gibi bir çok ayrıcalığı da içeriyor.

 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir