Twitter tarafından yapılan açıklamalarda direkt mesajlar özelliğini daha farklı kılacak bir satın almanın yapıldığı belirtildi.

Twitter daha iyi bir uygulama deneyimi sunabilmek adına özel bir yatırım yaptı. Sphere olarak adlandırılan yeni sohbet uygulaması, Twitter’ın direkt mesajlar özelliğini daha da iyileştirecek. Bu nedenle yatırım yapmada ikilem yapmayan şirket, firmanın tüm haklarını satın aldı. Dış basında büyük bir ses getiren mevcut satın alma ile birlikte Twitter değerini arttırmayı başardığı gibi bundan sonraki süreç için de ilk işaretleri paylaştı.

Yeni satın almanın bedeli ne kadar?

Sphere satın alması için Twitter’ın ne kadarlık bir yatırım yaptığı bilinmiyor. Resmi olarak paylaşılmayan mevcut satın alma için yüksek rakamların ödendiği biliniyor. Yeni satın alma ile birlikte uygulamanın mesajlaşma altyapısının çok daha değişeceği ve çok daha kullanışlı hale getirileceği belirtildi.

Sphere, Nick D’Aloisio’nun imzası bulunan bir uygulamaydı. Mesajlaşma üzerine odaklanan uygulama özellikle dağınıklığı ve karmaşıklığı ortadan kaldırarak kullanıcıların daha kolay bir yönetim elde edebileceği mesajlaşma sistemine sahip. Satın alma sonrasında 20 çalışanı ile birlikte Twitter bünyesinde faaliyet göstermeye başlayacak olan geliştirici, bu süre içerisinde tüm çalışmalarını yeni uygulamanın Twitter’a entegrasyonu ile gerçekleştirecek.

İçerik oluşturuculara ve topluluklara mesaj göndermek isteyenler için önemli bir özellik olan direkt mesajlar, yapılacak yenilikler ile birlikte daha etkin hale gelecek. Özel mesajlaşma özelliğine sahip olarak diğer platformlara karşıda güç elde edecek Twitter’ın önümüzdeki günlerde konu ile ilgili daha fazla detayı paylaşması bekleniyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir