Kullanıcılar tarafından uzun zamandır beklenen yüksek “DM (Direkt Mesaj)” güvenliğini Twitter, ücretli olarak sundu.

Twitter, direkt mesajlar için uzun zamandır kullanıcıların beklediği uçtan uca şifreleme altyapısını bugün aktif etti. Konuyla ilişkili olarak ” Kafama silah dayasanız bile DM’lerinizi göremeyeceğim” sözlerini ifade eden Musk, bu sözünde haklıydı. Çünkü uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde Twitter, uygulamadaki direkt mesajlarını mühendislerinin bile görmesine engel olacak. Uçtan uca şifreleme özelliği, iki kaynak arasındaki iletişimi şifreliyor ve şifreyi direkt olarak cihaz içerisinde çözerek kullanıcı karşısına çıkarıyor. Bu özel bir çok mesajlaşma uygulaması tarafından aktif olarak kullanılıyor. Özellik sayesinde ardaki iletişim başkaları tarafından incelenemiyor, mesajlar başkaları tarafından görülemiyor.

Twitter, hayatını kaybeden ünlülerin hesaplarına mavi onay işareti eklemeye başladı

Bu özellik şimdilik sadece Twitter Blue abonelerine sunuluyor. Yüksek DM güvenliğini kullanabilmek için kullanıcıların mavi onay rozeti bulunan Blue paketini aylık ya da yıllık olarak satın almaları gerekiyor. Bu özelliği kullanmak isteyen şirketlerin de aynı şekilde ücretli aboneliğe sahip olmaları gerekiyor. Özelliğin alt yapısı şimdilik grup mesajlarını ya da bağlantılar dışında herhangi bir medya türünü desteklemiyor. Twitter ayrıca kullanıcıların şifrelenmiş bir mesajı direkt olarak bildirmelerine (şikayet etmelerine) izin vermiyor. Kullanıcılar şifrelenmiş bir konuşmacıyla ilgili bir sorun yaşadığında hesabı bildirmeleri gerekiyor.

Twitter DM’lere bir çok yenilik getiriyor

Twitter daha önce direkt mesajlar içerisindeki tepki sisteminde kişilere yalnızca 7 farklı seçenek sunuyordu. Dün itibariyle tüm emoji seçenekleri tepki sistemine dahil oldu. Direkt mesajlara gelen bir başka özellik de mesajlara tek tek cevap verilebilmesi oldu. Şirket, “Artık DM olarak aldığınız herhangi bir mesajı yanıtlayabilir, böylece konuşmaları daha akıcı ve sezgisel hale getirebilirsiniz” dedi.

Artık Twitter üzerinden bir kişiyle sesli ve görüntülü sohbet yapılabilecek. Kullanıcılar dünyanın herhangi yerindeki bir kişi ile telefon numarasını vermeden sesli ve görüntülü iletişim kurabilecek. Kendi Twitter hesabı üzerinden kullanılmayan Twitter hesaplarının silineceği açıklamasını yapan Musk, kullanıcıların boşa çıkan kullanıcı isimlerini nasıl alacağına dair henüz bir açıklamada bulunmadı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir