Sosyal medyanın başarılı platformlarından Twitter, geçtiğimiz aylar içerisinde Türkiye’de aktif hale getirdiği “Bahşiş” sistemini geliştirmeye devam ediyor. Twitter Bahşiş altyapısında artık ethereum desteği de yerini aldı. Bu özellik sayesinde kişiler takip etmiş oldukları kişilere artık aracı hizmetler üzerinden destekli bölgelere bitcoin (Yakında herkes için aktif edilecek) yanında ethereum olarak da bahşiş atmak mümkün olacak.

Firmanın Bahşiş için kendi tanımlaması şu şekildedir;

“Bahşişler, Twitter profilinize belirli üçüncü taraf ödeme hizmetleri için bağlantılar eklemenizi sağlayan bir özelliktir. Profilinizde Bahşişleri açtığınızda kullanıcılar, eklediğiniz üçüncü taraf ödeme hizmet ve platformları aracılığıyla size platform dışından para veya Bitcoin göndermek için Bahşişler simgenize dokunarak sizi destekleyebilirler.” “Gelecek vadeden içerik oluşturucular ve gazetecilerden Twitter Sohbet Odaları yöneticileri ve diğer pek çok kişi arasından istediğiniz tüm kullanıcılara destek vermek, teşekkür etmek, yardımcı olmak veya ödül vermek için bahşiş verebilirsiniz.”

Twitter Bahşiş özelliğiyle para gönderme 

1

Twitter’ın Bahşiş özelliği ile para gönderilmesi için firma tarafından şu şekilde açıklama yapıldı; 

The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077’nin geliştiricileri kendi oyun stüdyolarını kurdu

“Bahşişler simgesini kullanarak bu özelliği açmış ve üçüncü taraf ödeme işlemcilerine kullanıcı adlarını eklemiş olan kullanıcılara bahşiş verebilirsiniz. Bahşişler özelliğini uygulamalarda ana Twitter profilindeki Bahşişler simgesinin altında bulabilirsiniz.  Bahşiş göndermek için bu simgeye dokunduğunuzda sizi Twitter platformunun dışında seçtiğiniz üçüncü taraf ödeme hizmetinin uygulamasına veya web sitesine yönlendiririz. Bahşişleriniz ve bu hizmetteki etkinlikleriniz, üçüncü taraf ödeme hizmetinin şartlarına tabidir.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir