Regülasyonlar ile sıkıntı yaşayan Twitter, beklenmedik bir adım atarak Avrupa Birliği Dezenformasyon Kodu’ndan çekildi.

Twitter’ın adı son aylarda sık sık dezenformasyon ile anılmaya başlamıştı. Twitter yine şaşırtan bir adım attı ve 2022’nin Haziran ayında yürürlüğe giren Avrupa Birliği Dezenformasyon Kodu’ndan çekildi. Twitter’ın bu ani kararı AB Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton tarafından duyuruldu.

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan ve 2022 yılının Haziran ayında yürürlüğe giren Dezenformasyon Kodu’nda, sosyal medya platformlarında yayınlanan sahte haberlerin engellenmesi, dezenformasyonla mücadele ve bot hesapların yayılmasının engellenmesi yer alıyor.

Twitter’a “Yükümlülüklerinden kaçabilirsin ama saklanamazsın” bildirisi geldi

Dünyaca ünlü sosyal medya platform şirketleri, Meta, Google, Twitch ve Microsoft gibi şirketler bu anlaşmaya imza atmıştı. Twitter da anlaşmayı onaylayan taraflardan biriydi ancak yakın zamanda ani bir kararla çekilme kararı aldı.

Twitter, henüz konuya dair bir açıklama yapmadı. Thierry Breton yaptığı bir paylaşımda, “Yükümlülükler devam ediyor. Kaçabilirsin ama saklanamazsın. Ekiplerimiz uygulama için hazır olacak” dedi.

Kod katılımının gönüllü olduğu söylenmişti. Ancak Avrupa birliği, anlaşmada kalmanın Digital Service Act (DSA) uyumluluğu sağlayacağını söyledi. Twitter’ın DSA şartlarını ihlal etmesi durumunda küresel yıllık cirosunun %10’una kadar ceza ödemesi gerekebilir.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir