Elon Musk geçtiğimiz günlerde 1 Nisan’dan itibaren hem bireysel kullanıcılar için hem de kuruluşlar için Blue onaylı tüm eski rozet işaretlerini kaldıracağını duyurdu. Ayrıca, Hindistan’da Twitter Blue, bireysel kullanıcılar için yılda 9400 Rs’ye mal olacak. 

Elon Musk, Twitter Blue’nun artık küresel olarak kullanabildiğini ve kullanıcıların web tarayıcısı aracılığıyla kayıt olmaları halinde ayda 7 ABD doları karşılığında Blue Verified alabileceklerini duyurdu.

Elon Musk, 1 Nisan’da, eski onaylı programı sonlandıracak. Ayrıca eski doğrulanmış hesapların onay işaretlerini kaldırmaya başlayacak. Mavi onay işaretinizi Twitter’da tutmak için bireyler Twitter Blue’ya kayıt olabilirler” şeklinde bir açıklama yayınladı. 

twitter
Twitter Blue

Twitter, önceden doğrulanmış rozetleri kaldırma kararı aldı

Mavi bir onay işareti, konuşmalarda öncelikli sıralama, yarım reklamlar, uzun tweetler, yer işareti klasörleri, özel gezinme, tweeti düzenle, tweeti geri al ve daha fazlası için Twitter Blue seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.  

Şu anda, mavi onay işaretlerini doğrulayan bireysel Twitter kullanıcıları ABD’de web üzerinden ayda 8 ABD doları ve iOS ve Android’de uygulama içi ödeme yoluyla ayda 11 ABD doları olan Twitter Blue için ödeme yapmış olanlardır. Bununla birlikte Elon Musk, kullanıcılardan ücret alarak platformundan para kazanmakla meşgul olduğu için şirketin tüm mavi rozetlerini kaldıracağını birçok kez dile getirdi. 

Şirketler ve markalar için Twitter kısa süre önce altın bir onay işareti getirdi ve devlet hesaplarını gri bir onay işaretine kaydırdı. Daha önce de söylendiği gibi, yeni Twitter Onaylı Kuruluşlar programındaki aboneliği korumak için altın veya gri bir onay işareti rozeti tek çıkış yolu olacak. Aylık 1000 Abd doları (artı vergi) ve aylık 50 ABD doları (artı vergi) her ek bağlı kuruluş hesabı için geçerli olacak.

Ek olarak Twitter, Blue abonelerininin 4000 karaktere kadar uzun tweetler oluşturmasına izin verecek. 

Twitter Blue aboneleri, anasayfa zaman çizelgelerinde de yüzde 50 daha az reklam görecek. 

Selçuk Üniversitesi'nde İşletme Okudu İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir