Yayın hayatına başladığı günden beri abonelik ücretlerinde değişiklik yapmayan Twitch’te bir ilk gerçekleştirilecek. Ücretler artıyor!

Twitch’te yapılacak değişikliklerle ilgili resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda kanal abonelik ücretlerinde artış yapılacağı açıklandı. Bu kararın gerekçesinde ise içerik üreticilerine daha fazla destek olunması ve platformdaki ihtiyacın karşılanması olduğu belirtildi. Bu durum her ne kadar Twitch yayıncıları için daha fazla gelir elde edileceğini ilk başta düşündürse de pratikte çok farklı bir durum yaşanabilir. Zira arttırılan ücretler nedeniyle aboneliklerde düşüş yaşanabilir.

Amazon Mali Durumu Toparlamaya Çalışıyor

Twitch’in sahibi olan şirket Amazon’da son dönemlerde mali hareketlilik dikkat çekiyordu. 500 kişi ile yollarını ayıran ve yeni bir ekonomik planı takip eden Amazon, şimdi Twitch üzerinden de bir değişiklik yapacak. Konu ile ilgili çok fazla detay paylaşılmasa da açıklamalarda “Yayıncı gelirlerinin artan maliyetlerle ayak uydurabilmesi ve yerel para birimi dalgalanmalarını yansıtabilmesi için birkaç ülkede fiyatları güncelliyor” denildi.

Twitch kanal abonelik ücretlerinin arttırılması dünya genelinde yapılacak bir çalışma değil. Çalışmalar belirli ülkelerde başlatılacak ve duruma göre diğer ülkeler de programa alınacak. Ancak Türkiye için kötü bir haber var. Zira bu ülkeler arasında Türkiye de var. Abonelik ücretlerinin artacağı diğer ülkeler ise Kanada, İngiltere ve Avustralya.

Twitch’te Bir İlk: Abonelik Ücretleri Artıyor!
Twitch’te Bir İlk: Abonelik Ücretleri Artıyor!

Türkiye’de Twitch Abonelik Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Yeni dönemde Türkiye Twitch abonelik ücretlerinde ciddi artışlar yapılacak. 3. seviyedeki abonelikte farklar 165 TL’ye kadar çıkmış durumda. Yapılacak değişiklikler şöyle;

Twitch abonelik ücretleri 
Eski fiyatYeni fiyatFark
Kademe 19,90 TL43,90 TL34 TL
Kademe 219,99 TL87,90 TL68 TL
Kademe 349,99 TL215,90 TL165,91 TL

Tablodaki yeni fiyatlara bakıldığında kullanıcıların yeni dönemde 34 TL’den başlayan ve 165,91 TL’ye kadar çıkan farklı kademelerdeki aboneliklerden birisini seçmesi gerekecek. Fiyatlandırmaların bu kadar yüksek olmasının nedeni ise Türkiye’deki yüksek kur. Zira Dolar olarak belirlenen bu fiyatlarda 1. Seviye 1,42 dolar seviyelerinde. Yeni ücretlendirmeler 28 Mart’tan itibaren geçerli olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir