Popüler yayın platformu olan Twitch artık vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınlara izin vermeyeceğini söyledi.

Twitch, dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından biri haline gelmiştir. Bu bağlamda ise platformda oyunlardan müziğe, turnuvalardan sohbetlere kadar pek çok türde içerik yayınlanabilir durumda. Fakat kullanıcıların şikayet ettiği bir noktası vardı.

Şikayet edilen noktası, platformda müstehcenlik etiketi altında vücudunun belli bölgelerini öne çıkararak para kazanmaya çalışan yayıncıların bulunması. Bu durum bazı kesimler tarafından olumlu karşılanmamakta. Bu olayla alakalı artık Twitch bunun için bir adım gerçekleştirdi.

Popüler yayın platformu olan Twitch artık vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınlara izin vermeyeceğini söyledi.

Twitch’te Teşhirci Yayıncılara Baskı Var

Son zamanlarda müstehcen içerik tartışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Twitch, bugün dikkat çeken bir kararını yayınladı. Bundan sonra şirket, teşhircilik yapan yayıncıların önüne tam anlamıyla taş koyacağını açıkladı.

Twitch’in kendi X (Twitter) hesabından yapılan açıklamaya göre vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınlara uzun süre izin verilmeyeceği söylendi. Platform bu kararı 29 Mart itibarıyla yanlış içerik yayınlayan yayıncıları yasaklayabilecek.

Twitch’ten yapılan ilgili açıklamada şu ifadelere yer buldu;

Topluluk Kurallarımızın, Twitch’i davetkar bir yer haline getirmeye yardımcı olmak için tasarlandı. Twitch’in bünyesinde bulunan içerik her zaman gelişmekte ve kurallarımızın amaçlandığı gibi çalıştığından ve ortaya çıkan davranışlara ayak uydurduğundan emin olmayı istemekteyiz. Gerektiğinde ise, davranıştaki bu değişiklikleri yakalamak için kurallarımızda güncellemeler yapmaktayız, böylece bu topluluğun hangi şeylere izin verdiğini açıkça anlayabilmekte. 29 Mart Cuma tarihinden itibaren vücudun özel bölgelerine uzun süre odaklanan içeriklere izin verilmeyeceğini duyurmak isteriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir