Son dönemlerde farklı düzenleme ve kuralları ile gündemde yer alan Twitch, tarayıcı kısıtlaması ile herkesi şaşırttı. Belirlenen 3 tarayıcı dışında Twitch kullanımları sınırlandırılacak.

Özellikle dış basında Twitch kullanıcılarının tarayıcılar üzerinden girişte sorunlar yaşadığı konuşuluyordu. Bu konuda resmi bir açıklama olmaması kullanıcıların sistemlerinde yaşanan bir sorunu akıllara getirse de Twitch tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Twitch tarafından yapılan bu açıklamada kullanıcıların tarayıcılar konusunda kısıtlamalara dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Buna göre Google Chrome, Microsoft Edge ve Mozilla Firefox dışındaki tarayıcılardan Twitch’e giriş kısıtlandı. Bu kısıtlamanın ne kadar süreceği bilinmese de Twitch tarafından yapılan açıklamada durumun geçici olabileceği vurgulandı.

Twitch’te kumar yasağı geliyor

Twitch’teki kısıtlama ne ifade ediyor?

Resmi olarak duyurulan tarayıcı açıklamasında “Giriş yaparken sorunla mı karşılaşıyorsunuz? Desteklenen tarayıcıları (Chrome, Firefox ve Edge) kullandığınızdan ve tarayıcınızın güncel olduğundan emin olun! Yakında bu sorunu gidermeye yönelik bir yazı yayınlayacağız”  denildi.

Bu resmi açıklama sonrası gündemde pek çok farklı spekülasyon ve konu konuşulmaya başlanınca yeni açıklama yapıldı. Bu açıklama ise Twitch yöneticisi Tom Verilli’den geldi. Tom Verilli açıklamasında bot hesaplara vurgu yaparak “Maalesef Twitch’i güvenli hale getirmek bunu gerektiriyor. Yarınki nefret baskınlarını (hate-raid) durdurmak için kullanıcıların bugün tercihleri dışında bir tarayıcı kullanması lazım.”  dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir