Keyifli canlı yayınlar başta olmak üzere birçok yayınların olduğu platformların başında gelen Twitch, mobil uygulamasına eklediği yeni özelliğiyle kullanıcılarına Instagram ve Snapchat benzeri bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, fotoğraf, metin veya kısa videolarını paylaşabilecek ve paylaşılan içerikler 48 saat boyunca görüntülenebilmesine olanak tanıyacak. Temmuz ayında kullanıcılarına duyurulan bu özellik, özellikle içerik üreticilerinin çevrimdışı oldukları anlarda bile izleyici kitlesiyle etkileşimde bulunmalarını sağlayarak gelirlerini arttırmaya yardımcı olacak.

Hikaye özelliği, Instagram ve Snapchat'teki gibi çalışacak.

İlk zamanlarda herkese açık hale gelmeyecek

Twitch’in yeni özelliğinin açılmasından sonra herkes yararlanamayacak. Bu zamanlarda sadece son 30 günde en az bir kez canlı yayın yapan “partner” ve “iş ortağı” statüsüne sahip kullanıcıların hikaye paylaşabilmesine imkan tanınacak. Öte yandan bu içeriklere tüm Twitch kullanıcıları, uygulamanın en son sürümüne sahip oldukları müddetçe Takip Edilenler sayfasının en üstünden erişebilme imkanına sahip olacaklar. Twitch, hikayelerin kullanıcılara aşamalı olarak sunacağını ifade ediyor.

Bir diğer ayrıntı da, en az 30 abonesi bulunan yayıncılar yalnızca abonelerine özel hikayeler oluşturabilme özelliğine sahip olacaklar. Twitch, bu özelliğin özellikle “destekçilere daha fazla değer katma” amacıyla kullanılmasını tavsiye ediyor.

Twitch’in hikaye özelliği, içerik üreticilerine takipçileriyle daha yakın ve anlık bir etkileşim kurma şansı tanımış oluyor. Dijital platform yayıncıları, hikaye paylaştıklarında Twitch’in mobil uygulamasının takipçilere bildirim gönderme özelliğine de sahip olacaklar. Diğer yandan, içerik üreticileri paylaştıkları hikayelerin toplam görüntüleme sayılarını ve hikaye süresi dolduktan sonra alınan reaksiyonları görebilecekler.

Twitch, hikaye özelliğinin düzenli paylaşımlarla topluluğun güncel ve bilgili kalmasını sağlamak için kullanılmasını ön görüyor. İzleyiciler, takip ettikleri yayıncıların hikayelerini canlı olarak görebilmesine imkan tanımış olacak. Twitch, bu özellikle güncellemelerin planlanabilmesi ve eğlencenin artırılabilmesi için önemli bir fırsat olarak getirmiş oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir