Gerek oyun gerekse de diğer yayınlar için yeni bir dizüstü bilgisayar satın almak istiyorsanız bu listeye mutlaka göz atın. İşte Twitch & YouTube yayıncıları için dizüstü bilgisayar.

Yayın yapan kullanıcılar, genelde iki bilgisayar kullanır. Bu bilgisayarlar hem yayınları kontrol etmek hem de düzenlemektir. Bu farklı bilgisayarlardaki temel amaç en iyi oyun deneyimini elde edebilmek ve yayınları düzenleyebilmek adına işlemci gücünden yararlanmaktır. 2024 itibariyle piyasada yeni alan modeller dahil olmak üzere yayın denildiğinde ilk başvurulan seçenekleri sizler için derledik.

İşte 2024’ün En İyi 6 Dizüstü Bilgisayarı

Dizüstü bilgisayarlar, çok yönlü olması sayesinde tüm ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor. İçerikleri oluşturmak, kaydetmek, düzenlemek ve yayınlamak konusunda etkin olan seçeneklerde her bir model farklı özellikleriyle öne çıkıyor.

image

Dell XPS 16

En iyi çok yönlü dizüstü bilgisayar olarak tanıtımı yapılan bu modelde hem oyun oynamak hem de yayın yapmak için en iyi donanımlar bir arada toplanmış durumda. Cihazın en büyük eksisi ethernet bağlantısı noktasının olmaması olsa da bu konuda gelişmiş Wi-Fi 7 teknolojileri ile bu açık kapatılıyor. Kolay taşınabilir yapısı ile her alanda çalışmanıza imkan sağlayan Dell XPS 16, paylaşmak istediğiniz oyun yayınlarında da ideal durumda. Yeni nesil Intel Core Ultra 9 işlemci, 32 GB RAM, 512 GB SSD depolama alanı ile ihtiyaçları karşılayan modelde, video düzenleme gibi ek işlemlerde ek depolama alanı gerekebilir. Ancak bunun dışında tüm ihtiyaçlara cevap veren Dell XPS 16 listeye girmeyi başarıyor.

image 1

Dell XPS 13

Listede yer alan bir diğer Dell modeli Dell XPS 13. Küçük yapısı ile oyun dışındaki yayın etkinliklerine hitap eden bu modeli oyun yayıncıları için uygun değil. Eğer oyun odaklı bir yaklaşımınız varsa Dell XPS 13 yerine Dell XPS 16 modelini ya da listedeki diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu model bir yayın söz konusu olduğunda en iyi performansı sunan dizüstü bilgisayarları arasında. Oyun yayınları için ek bir bilgisayara ihtiyaç duyduğunuzda da satın alabileceğiniz Dell XPS 13’te güçlü donanımlar arasında tek eksik grafik kartı. 7 GB RAM ve SSD depolama seçenekleriyle kutudan çıkacak modelde yeni nesil Intel Core Ultra 512 işlemci var. 1080p Full HD web kamerası da yine ek yayın bilgisayarı olarak modeli cazip kılıyor.

image 2

Apple MacBook Pro M3 Max

İçerik oluşturma ve yayın denildiğinde Apple cephesinde akla ilk gelen seçenek kuşkusuz Apple MacBook Pro M3 Max. Çok güçlü yapısı ve donanımlarıyla dikkat çeken Apple’ın yeni modelinde oyun seçeneklerindeki bazı sınırlamalar bu modelin tam olarak oyun bilgisayarı olmasının önüne geçiyor. Ancak hızlı video işleme kabiliyeti bu model ile zamandan büyük tasarruf elde edilmesini sağlıyor. Çok sayıda video düzenleme yapacak bir model arayanlar için piyasadaki en iyi seçenekler arasında Apple MacBook Pro M3 Max yer alıyor. CPU için 14 çekirdek ve GPU için 30 çekirdek ile Apple’ın en güçlü işlemcisi olan M3 Max’in tüm potansiyelini kullanan model 36 GB RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama seçim özgürlüğü sunuyor.

image 3

Lenovo Legion Slim 5i

Lenovo Legion Slim serisi, Lenovo’nun bu alanda ciddi bir popülerlik kazanmasını sağladı. Yayın söz konusu olduğunda ise markanın Lenovo Legion Slim 5i modeli öne çıkıyor. Oyun bilgisayarı olarak listedeki en iyi seçenek olmasa da yayınlar için ideal donanımlara sahip olan Lenovo Legion Slim 5i, ince tasarımı ve dayanıklı yapısıyla da mobil kullanımları kolaylaştırıyor. Oyun yayıncılığında yeniyseniz ve yeni oyunlar oynamak için özel bir sistem almak istiyorsanız başlangıcı diğerlerine göre daha uygun fiyata sahip Lenovo Legion Slim 5i ile yapabilirsiniz. 13 GB RAM ve 512 GB SSD depolama gibi özelliklere sahip olan modelde Intel’in yeni nesil güçlü işlemcileri Nvidia GeForce RTX 4050 ile destekleniyor. Üstelik 16 inçlik ekranı da geniş bir ekranda oyun deneyimini yaşanmasını sağlıyor. Ethernet bağlantı noktası ve Wi-Fi6E teknolojisi de cihazın öne çıkan özellikleri arasında.

image 5

Alienware x16 R2

Üst düzey sistem arayanlar için güçlü donanımı ile en iyi seçeneklerden birisi olan Alienware x16 R2, cepleri biraz yakıyor. Ekran özellikleri ve işlemcisinden grafik kartına kadar en iyisini sunmak için donatılan Alienware x16, 2024’ün en iyi oyun bilgisayarları arasında gösteriliyor. Core Ultra 9 185H işlemciler, 32 GB RAM, 1 TB SSD, 12 GB VRAM’e sahip Nvidia GeForce RTX 4080 ile göz kamaştıran bir yapıda olan model 240Hz yenileme hızına ve 3 ms tepki süresine sahip 16 inç QHD+ ekran ile oyun deneyimi sunuyor. Piyasadaki tüm oyunları oynayabileceğiniz ve yayın yapabileceğiniz bu model güçlü donanımları sayesinde video düzenlemelerinde de kusursuz bir destek sunuyor. Yayıncılıkta yeniyseniz Alienware x16 R2 biraz pahalı bir seçim olacaktır. Ancak YouTube ve Twitch gibi platformlarda yıldınız parlıyorsa Alienware x16 R2 alabileceğiniz en iyi seçeneklerden birisidir.

image 6

Razer Blade 14

Razer Blade 14, esnek yapısı ile listeye giren son model. Şık görünümü ve küçük boyutlarıyla kompakt bir model olan Razer Blade 14, destek dizüstü bilgisayarı olarak da sıklıkla tercih ediliyor. 14 inç ekranı, ekstra monitör için esnek yapısı modeli öne çıkarıyor. Donanımlarda ise AMD Ryzen 9 8945HS işlemci, 16 GB RAM ve 1 TB SSD depolama alanı, Nvidia GeForce RTX4060 ekran kartı piyasadaki pek çok oyun için iyi iş çıkarıyor. İnce yapı nedeniyle ethernet portunun atlandığı bu modelde USB-C, USB-A ve HDMI 2.1 gibi bağlantı seçenekler mevcut. Özel bir kamera kullanmak istemeyenler için de Full HD çözünürlük desteğine sahip webcam kullanılabiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir