Anonim bir bilgisayar korsanı, kaynak kodu ve kullanıcı ödeme bilgileri dahil olmak üzere Twitch’in tamamını ele geçirdiğini söyleyerek 125 GB’lık dosyayı paylaştı. Bu olayın ardından henüz Twitch cephesinden bir açıklama gelmedi.

Twitch için yaşanan son dakika haberi tüm dünyada geniş bir yer buldu. Canlı yayın platformuna yönelik yapılan saldırı hakkında bugün 4Chan’de paylaşılan bir bilgiye göre tüm Twitch içerikleri ele geçirildi. 125 GB’lık dosya verisini torrent olarak yayınlanan bilgisayar korsanları, içeriklerde şirket için gizli kalması gereken çok önemli verilerin olduğunu öne sürüyor. 4Chan’de yer alan bilgilere göre ele geçirilen belgeler arasında Twitch’e dair şu veriler bulunuyor;

  • İçerik oluşturuculara yapılan ödemeleriyle ilgili 3 yıllık ayrıntılı veriler
  • Twitch.tv’nin tüm verileri
  • Mobil, masaüstü ve video oyun konsolu Twitch istemcileri için kaynak kodları.
  • Twitch tarafından kullanılan tescilli SDK’lar ve dahili AWS hizmetleriyle ilgili kod.
  • IGDB ve CurseForge gibi diğer Twitch özelliklerine ilişkin veriler ve kodlar.
  • Twitch’in dahili güvenlik araçları ve kodları.

Sızdırılan belgelerde en çok dikkat çeken yayıncıların kazançları oldu. İddiaya göre Shroud, Nickmercs ve DrLupo gibi popüler yayıncılar, Twitch üzerinden milyonlar kazanıyor.

Yapılan sızıntı ve paylaşımda dikkat çeken detaylardan birisi, içeriklerin korsanlar tarafından birinci bölüm olarak adlandırılması. Bu gelecek dönemlerde farklı bölümlerin de paylaşılabileceğinin sinyalini verdi.  Video Games Chronicle gibi kaynaklarda yer verilen bilgilere göre ise Twitch bu durumdan haberdar.

Uzun zamandan beri #DobetterTwitch etiketiyle sosyal medyada boykot edilen Twitch’e karşı, kullanıcıları desteklemek adına böyle bir saldırının olabileceği düşünülüyor.

Kullanıcılara uyarı yapıldı

Haberlerin gündemde yer almasının ardından sosyal ağlarda yapılan açıklamalarda kullanıcıların hesaplarını güvenli hale getirmesi istendi. İki faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılmasını da önerildi. Şimdi ise gözler Twitch tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir