Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Twitch, izleyicileri birbirine daha da yakınlaştırmak adına tasarlanan farklı bir özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. Canlı yayın platformu artık iPhone ve iPad’de SharePlay’i destekliyor. Bu sayede 32 kişiye kadar kişi FaceTime görüşmesi yaparken aynı yayını izlemek de mümkün olacak.

Söz konusu bu özellik için SharePlay paylaşımlı görüşmede ki herkesin Twitch platformunda oturum açması gerekecek. FaceTime’dayken ilk olarak bir akışı açtığınızda Twitch bunu kendiniz için mi yoksa görüşmede bulunan herkes için mi olacağını soracak ve seçiminizi de yine size hatırlatacak. Herkesle paylaşmayı seçerseniz SharePlay, canlı yayındaki akışı herkesin telefonlarına senkronize eder ve bu şekilde herkes de aynı yayını aynı anda seyredebilir. Oynat ve duraklat kontrolleri de cihazlar arasında senkronize edilebilecek. 

14

Üstelik görüşme esnasında herkes, herkesi farklı bir Twitch kanalına taşıyabilir. Herkes yayıncının sohbeti ile etkileşime girebilir, onları takip edebilir ya da abone olabilirler. Bunun yanı sıra kendi hesaplarından Söz konusu akışı dikey veya yatay şekilde seyredebilirsiniz. Fakat en azından şu an için Twitch’in Apple TV uygulamasında bir SharePlay oturumuna devam edemezsiniz. Bir SharePlay oturumu, akış kapatıldığında, FaceTime görüşmesinden ayrıldığında ya da SharePlay’i kapattığınızda da sona eriyor.

Akışın kapatılması halinde, kendiniz için mi yoksa herkes için mi bitirmek istediğiniz de soruluyor. İkincisini seçmek, diğer kişilerin cihazlarındaki akışı gerçekten de kapatmaz fakat oynatma fonksiyonları da senkronize edilmez. Twitch, en büyük canlı akış platformlarından biri olarak sık sık adından söz ettiriyor. Apple’ın geçen ay iOS 15.1’de kullanıma sunduğu SharePlay özelliğine sahip olan hizmet kapasitesinin faydalı özelliği niteliğini taşıyor. Beraber oyun keyfi yaşamak için bir FaceTime görüşmesinde bir grup arkadaşı bir araya getirmek, evdeyken ile arkadaşlarınızda eğlenceli bir aktivite yapmanıza imkan tanır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir