Washington Post gazetesinin yazmış olduğu bir yazıda, son zamanlarda adından oldukça söz ettiren sosyal medya platformu X’in (Twitter), bazı haber kaynaklarından ve rakip uygulamalar tarafından yayınlanmış olan linklere tıklanma yapıldığı zaman 5 saniyelik gecikme süresi uyguladığına yer verdi. Diğer bir taraftan ise herkesin uzun zamandır ücretsiz şekilde kullanmış olduğu Tweetdeck özelliği de paralı hale getirildi.
Washington Post gazetesinin aktarmış olduğu bilgilere göre sosyal medya platformu X (Twitter); New York Times, Reuters, Instagram ve diğer bazı hesapların linklerine tıklandığı zaman 5 saniyelik gecikme uyguluyor.

Rakip şirketler ve Musk’ın hedef tahtasındaki platformlar dikkat çekiyor 

Zayıf internet bağlantılarına sahip web siteleri arasında, X’e rakip olan şirketlerin yanı sıra Musk’ın hedef tahtasına koyduğu platformlar da bulunuyor.

Yaşanan bu gecikmenin, X’te kısaltılmış link olarak kullanımı sağlanan “t.co” alan adının yavaşlatmayı etkilediği öne sürülen düşünceler arasında yer alıyor.
X’ın ortaya çıkan iddialara karşı, The Guardian’ın açıklamada bulunması talebine henüz bir cevap gelmedi.

Tweetdeck artık paralı oldu

X’te (Twitter) tweetdeck birden fazla hesabın paylaşımını yönetmek için kullanılan profesyonel araç olarak karşımıza çıkıyor. Tüm kullanıcıların ücretsiz bir şekilde kullandığı TweetDeck artık paralı hale getirildi. Türkiye’de içerisinde bulunan X kullanıcıları TweetDeck kullanmak için 1569,99 TL ödemesi yapması gerekecek.  Twitter’ın adı X olarak değişmiş olmasıyla beraber TweetDeck’in de yeni adı XPro olarak değiştirilmişti. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir