Türkiye’de 60 kanal ile faaliyet gösteren ve tüm kanalların adressable TV teknolojisini sağlayan TVekstra, TwoZero Ventures’in kurucusu olduğu ve birçok önemli medya, spor ve eğlence kuruluşunu bünyesinde barındıran Mediazone tarafından yatırım aldı.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Alparslan Ensari, İstanbul Portföy CEO’su Barış Hocaoğlu, Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı, TVekstra kurucu ortakları Merve Eraslanoğlu ve Murat Atay arasında gerçekleşen anlaşma ile TVekstra, Mediazone şemsiyesi altına katıldı.

TVekstra’nın çoğunluk hissesini Mediazone satın aldı
TVekstra’nın çoğunluk hissesini Mediazone satın aldı

Mediazone medya mecraları ve teknolojilerine yatırımlar yapmaya devam ediyor

Mediazone, hızla büyüyen dijital medya ve reklam teknolojileri alanındaki farklı kullanıcı kitlesine sahip medya mecraları ve teknolojilerine seri yatırımlar yapmaya devam ediyor. 2021 yılında Maçkolik’in çoğunluk hissesini, 2023 içerisinde ise Onedio’nun ve Mynet’in tamamını satın alarak TV Teknolojileri ve TV reklamcılığı dünyasına yönelik satın almalarına devam edeceğini belirtiyor. Bu strateji, dijital reklam harcamalarının hızla büyümesine paralel olarak Mediazone’un grup bünyesine yeni mecralar katma hedefini destekliyor. Şirketin bünyesinde aynı zamanda 3K Mobil ile Fantazzie oyun girişimleri de bulunmaktadır.

Mediazone Yönetim Kurulu Başkanı Barış Hocaoğlu, bu birleşme sonrasında Türkiye’nin dijital trafiğinin %60’ından fazlasına erişen Mediazone’un, TVekstra ile birleşerek tüm Türkiye’deki TV erişiminin %65’ini elde ettiğini vurguluyor. TVekstra’nın adreslenebilir TV ve connected TV teknolojilerini geliştirdiğini belirten Hocaoğlu, bu teknolojilerin ihracatını gerçekleştirerek dünya genelinde bir oyuncu olmayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı ise yaptığı açıklamada, TVekstra’nın geliştirdiği teknolojilerle Türkiye’deki reklamverenlere daha yüksek erişim ve daha iyi medya yatırım dönüşümü sağlamayı amaçladıklarını söylüyor. Ayrıca, TVekstra’nın teknoloji ihraç etme başarısını yatırımlarıyla birleştirerek şirketi dünya çapında bir oyuncu haline getirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

TVekstra’nın büyüme ve stratejilerinden sorumlu kurucu ortağı Murat Atay ise 2023 itibariyle 1500’den fazla kampanya, 90’dan fazla TV yayıncısı, aylık 2 milyardan fazla izleme trafiği ve onlarca oyunlaştırma ve yenilikçi TV reklam kurgusu ile dünyanın en büyük adreslenebilir TV teknolojisi geliştiren ve reklam satışını gerçekleştiren şirketi olduklarını söylüyor. Türkiye’den aldıkları ilham ve tecrübeyi tüm dünyaya taşıma hedefi doğrultusunda büyümeye devam edeceklerini vurguluyor.

Son olarak, TVekstra CEO’su Merve Eraslanoğlu, teknoloji ve veriye dayalı büyüyen dijital dünyada kişiselleştirilmiş ve ölçümlenebilir TV planlamasıyla, değişen medya tüketim deneyiminde reklamverenlere hesap verebilir, şeffaf ve güvenilir bir ekran sunma vizyonları doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Addressable TV Reklamları

Addressable TV reklamları, aynı programı izleyen farklı hanelere farklı reklamlar gösterme olanağı sağlar. Bu reklamlar, Connected TV veya dijital kanallar aracılığıyla izleyicilere hedeflenebilen, ölçülebilen ve interaktif reklamlardır. Yayın akışını kesmez ve reklam kuşağında yer alması gerekmez. Birden fazla değişkenle doğru hedef kitleye ulaşmayı sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir