Hali hazırda ülkemizde hizmet eden birçok dijital içerik platformu bulunuyor. Şimdi ise ülkemizde yeni bir yerli içerik platformunun kurulacağı iddiaları ortaya çıktı. Gelen ilk detaylara göre isminin belli olduğu ve tam 65 milyon dolar bütçeye sahip olacağı ifade ediliyor. Diğer yandan bu yeni platformun TRT tarafından inşa edilecek bir dijital platform olup olmadığı henüz tam netleşmiş değil. Günümüzde sinema, dizi ve belgesel gibi birçok içeriğe dijital platformlar sayesinde ulaşmak mümkün oluyor. İnternet kullanımının artması ile beraber bu söz konusu platformlar daha popüler bir hale gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip Netflix, Disney+ ve HBO Max gibi birçok platform ülkemizde de hizmet veriyor.

Yeni bir yerli dijital platform geliyor

turkiyeye yeni bir dijital platform geliyor 1

Hem yurt dışı hem de yerli birçok içerik platformu ülkemizde hizmet vermeye devam ederken, sosyal medyada ortaya çıkan iddialara göre büyük bütçeli bir yeni platform daha geliyor. Egirişim tarafından duyurulan bir iddiaya göre Türkiye’de yeni bir içerik platformu kurulacağı iddia ediliyor. Kaynaklara göre bu platformun detayları henüz netleşmezken, 65 milyon dolarlık bir bütçe ile oluşturulacağı ifade ediliyor. Linkedln hesap paylaşımında söz konusu konu hakkında “Netflix, Gain, BluTV gibi yerli bir dijital platform kuruluyor. RTÜK belgesini gördüm, adı da belli. Bütçesi 65 milyon dolarmış”sözleri ifade ediliyor.

Şu an için platforma yönelik çok fazla bilgi yer almazken, bayramdan sonra detayların paylaşılması bekleniyor. Ancak geçtiğimiz aylarda TRT Genel Müdürü tarafından Netflix’e rakip bir platform oluşturulacağı da açıklanmıştı. Bu platform için 2023 yılı işaret edilirken, yeni çıkan iddialar ile beraber söz konusu yeni yerli platformun TRT tarafından sunulacağı akıllara geliyor. Platformun tüm detaylarına bayram sonrasında erişmemiz bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir