Gemius 2021 yılına damga vuran markalar ile ilgili özel bir çalışma yaptı. Şirketlerin reklam çalışmalarına yönelik yapılan araştırmalar ile 2021 yılının dijital reklam şampiyonları belirlendi. Özel dijital ölçümleme tekniklerini kullanarak son yıllarda araştırmaları ile sektörde dikkat çekmeyi başaran Gemius, çalışmaları ile markaların 2021 yılındaki ön plana aldığı kriterlerin de öğrenilmesini sağladı. 

İşte dijital reklam şampiyonları

2021 yılı genelinde dijital reklam şampiyonu markalar listesinin zirvesinde Trendyol yer aldı. Hemen hemen tüm reklam alanlarını kullanarak 2021 yılı içerisindeki büyümesini sürdüren şirket, böylece sektördeki tüm rakiplerine karşı da büyük bir fark yaratmayı başardı. İşte ilk 10’da yer alan markalar;

Trendyol

Android için Trendyol indir

iOS için Trendyol indir

Hepsiburada

Android için Hepsiburada indir

iOS için Hepsiburada indir

Yemeksepeti

Android için Yemeksepeti indir

iOS için Yemeksepeti indir

Getir

Android için Getir indir

iOS için Getir indir

Çiçeksepeti

Android için Çiçeksepeti indir

iOS için Çiçeksepeti indir

Sahibinden.com

Android için Sahibinden.com indir

iOS için Sahibinden.com indir

Vodafone

Android için Vodafone indir

iOS için Vodafone indir

n11.com

Android için n11.com indir

iOS için n11.com indir

Vivense

Android için Vivense indir

iOS için Vivense indir

Spotify

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

unnamed 4

Erkek ve kadınlarda farklar dikkat çekti

Markaların cinsiyete göre yapılan ayrımında, kadınlara ulaşmayı başaran dijital reklam şampiyonu Trendyol oldu. İlk 10 arasına girmeyi başaran farklı marka ve şirketlerde ise A101, Migros, LC Waikiki dikkat çekti.

unnamed 5

Erkeklere ulaşmayı başaran ve reklam çalışmaları ile dikkat çeken markalarda ise ilk 10 arasına farklı marka olarak sadece Turkcell girebildi. 

unnamed 6

Gençlerde Trendyol yine lider!

18 ile 24 yaş aralığındaki hedef kitleye ulaşma noktasında da Trendyol ilk sıradaki yerini korudu. Trendyol’un arkasında ise Hepsiburada, Yemeksepeti, Getir, Çiçeksepeti, Vodafone, Migros, Spotify sahibinden.com ve Facebook yer aldı. Facebook, diğer sıralamalarda ilk 10 içerisine girmeyi başaramasa da gençlere yönelik 2021’de önemli bir hamle yaptı.

2021 yılı video reklamlar şampiyonu ise Çiçeksepeti oldu. 646 GRP’ye ulaşan Çiçeksepeti’ni takip edenler ise sırasıyla Trendyol, Bebelac, Migros, Instagram.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir