Türkiye’de en çok kazanan oyunlar için Eylül 2021 güncellemesi yapıldı. Güncelleme ile son ay itibariyle en çok popüler olan ve tercih edilen oyunlar sıralandı.

Oyunfor adlı platform tarafından yapılan yeni piyasa araştırmasında, Eylül 2021 itibari ile en çok kazanan oyunlar güncellendi. Uygulama içi satın alma özelliklerine sahip olan oyunlar, özellikle kullanıcılar tarafından son yıllarda ciddi bir şekilde tercih ediliyor ve böylece oyun geliştiricileri daha yüksek gelirlere ulaşabiliyor. Şirket tarafından yapılan piyasa araştırmasına göre en çok hasılat elde eden oyunlar şöyle oldu; 

  1. Garena Free Fire
  2. PUBG Mobile
  3. Valorant
  4. Call of Duty: Mobile
  5. CS: GO  
  6. Lords Mobile
  7. League of Legends
  8. Roblox
  9. Genshin Impact
  10. Rise of Kingdoms

Dijital oyun mağazası olarak da hizmet veren Oyunfor, yaptığı paylaşımda özellikle oyun satışlarında bir büyümenin yaşandığını söyledi. 2020 yılının aynı dönemine göre %5 oranında bir artış yakalayan sektör, bu bakımdan yükselişini sürdürüyor. Oyun ve oyun içi satış rakamlarının kapsam dahilinde tutulduğu araştırmada mobil platformdaki satışların artmaya başlaması, kullanıcıların oyunlarda daha çok mobile kaydını da gösteriyor.

111 Dots Studio tarafından geliştirilen özel bir uygulama olan Garena Free, sektörün en çok ön plana çıkan oyunlarından birisi oldu. 2017 yılında platformlara gelen ve tanıtılan oyun, aradan geçen uzun yıllara rağmen gücünü kaybetmemiş durumda.

PUBG Mobile zirveyi Garena’ya Kaptırdı

Ağustos ayı için yapılan paylaşımlarda ilk sırada yer alan oyun PUBG Mobile olmuştu. Ağustos ayında en çok kazanan mobil oyun olmasına rağmen Eylül ayında ikinci sıraya gerileyen PUBG Mobile, tüm bu olumsuzluğa rağmen yine de yüksek bir gelirin elde edilmesini sağlıyor.

Riot Games firmasının ilk FPS oyunu olan Valorant ise Riot Games’in bu alanda başarılı olduğunu gösteriyor. Piyasaya en son sunulan oyunlardan birisi olan Valorant, 2020 yılının Haziran ayı itibariyle ücretsiz bir şekilde uygulama mağazalarında yer almaya başlamıştı. 

Yapılan paylaşımlarda özellikle oyunların ne kadarlık bir gelir elde ettiği merak edilse de şu ana kadar bu konu ile ilgili resmi paylaşımlar yapılmadı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir