Otomotiv sektöründe son dönemlerde elektrikli araç üretimi ve kullanımı oldukça arttı. Bu elektrikli araç dönüşümü, Çinli markaların ön plana  çıkmasını sağladı. BYD bu alanda satış rekorlarıyla sadece Çin pazarında değil Avrupa’da da oldukça iyi bir ün kazandı. Yapılan son açıklamalara göre ise Çinli firmalar üretim ve satış tarafında Türkiye ile ilgilendiklerini gösteriyor. 

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Yönetim  Kurulu Başkanı Albert Saydam, konunun doğruluğunu destekleyecek açıklamalar da bulundu. Saydam, Çinli otomobil markalarının Türkiye’de üretim yapmak istediklerini söyledi. Saydam marka ismi de vererek tüketiciyi heyecanlandırdı. 

Yapılan açıklamaya göre; Skywell, Chery ve MG. Skywell markası Türkiye de fabrika açacağını öncesinde duyurmuştu. Chery ile MG.’nin de Türkiye’de yatırım yapacak olması otomotiv sektöründe denge değişiklikleri yaratacaktır. 

Skywell, Chery ve MG. Skywell markası Türkiye de fabrika açacağını öncesinde duyurmuştu.
Skywell, Chery ve MG. Skywell markası Türkiye de fabrika açacağını öncesinde duyurmuştu.

Neden Türkiye? 

Avrupa Birliği, kısa bir zaman önce duyurduğu karara göre Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere %30 gümrük vergisi uygulanacağını belirtti. Türkiye, Çin ile Avrupa konusunda kritik bir noktada çünkü Avrupa Gümrük Birliği Sözleşmesi’nde Türkiye’den gönderilen otomobillerden vergi alınmıyor. Aynı şekilde Avrupa’dan Türkiye’ye getirilen otomobiller içinde geçerli. Bu yüzden Çinli üreticiler Avrupa’ya yayılmak için Türkiye’yi tercih ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir