Apple kısa bir süre önce çeyrek sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlar doğrultusunda çok büyük gelirler elde etti.

Apple geride kalan bundan önceki çeyrekte 81,8 milyar dolar ve 19,9 milyar dolar net kar elde etmişti. Geçtiğimiz günlerde detayları ilan edilen son çeyrekte firma 89,5 milyar dolar gelirle tam 23 milyar dolarlık net karını açıkladı. 3 aylık bir dönemde elde edilen bu sayılar bir defa daha nefes keserken şirket elde edilen sonuçlar ile alandaki tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Apple her zaman olduğu gibi en çok gelirini yine iPhone’lar üzerinden elde etti. Şirketin en çok kazandığı ikinci alan ise servisler oldu. Son çeyrek sonuçları ile ilgili açıklama yapan Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Hindistan’da tüm zamanların gelir rekorunun yanı sıra, Brezilya, Fransa, Filipinler, Kanada, Suudi Arabistan, Meksika, Türkiye, Vietnam, BAE ve daha birçok ülkede eylül çeyreği rekoruna ulaştık.” açıklamasını yaptı. Şirket Türkiye’de gelir ve satış konusunda mayıs ayındaki çeyrek açıklamaları ile ilgili bir rekor duyurusu yapmıştı.

Apple rekor kırdı

Apple rekor kırdı

Tim Cook ayrıca “Bugün Apple, iPhone tarafından eylül çeyreğinin gelir rekorunu ve servislerde tüm zamanların gelir rekorunu açıklamaktan mutluluk duyuyor. Tatil sezonuna girerken iPhone 15 ve 2030 yılına kadar tüm Apple ürünlerini karbon nötr hale getrime çabalarımızda önemli bir kilometre taşı olan ilk karbon nötr Apple Watch modellerimiz de dahil olmak üzere şimdiye kadar olan en güçlü ürün yelpazesine sahibiz” açıklamasında bulunmuştu.

Tim Cook çeyrek görüşmeleri ile ilgili ayrıca üretken yapay zeka tarafına ciddi bir yatırım yaptıklarını da bir kez daha belirtti. Şirketin bu konudaki büyük adımları ilk olarak önümüzdeki yıl gelecek olan iOS 18 ile atması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir