Turkcell operatör şirketi Ukrayna’da faaliyet gösteren Lifecell adlı şirketini NJJ Capital adlı Fransız asıllı şirkete satmayı planlıyor. İki taraf arasında sözleşme gerçekleştirildi.

Turkcell, Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)’da yayınladığı açıklamaya göre, tüm hisseleri, tüm borçları ve tüm haklarını NJJ Capital adlı şirkete devretti. Sözleşmenin diğer bilgileri taraflar arasında anlaşmazlık çıkmaması dolayısıyla gizli tutuluyor. 

Turkcell’in Lifecell şirketini ne kadara sattığı merak konusu olmayı sürdürüyor. Tahminlere göre hisselerin değeri 333,4 ile 1,239 milyon dolar değerlerinde olduğu söyleniyor. 

Lifecell şirketi 2023 yılında “ Acil Durumları veya İnsani Durumları Destekleyen İnovasyonları Yapan En İyi Operatöré ödülüne layık görülmüştü. Yine şirketin, 9,1 milyon aktif abonesi bulunuyor. Kullanıcı Başına Ortak Gelir (ARPU) verilerine göre Ukrayna para birimine göre 113,7 UAH gelir elde ediyor.

Turkcell operatör şirketi Ukrayna’da faaliyet gösteren Lifecell adlı şirketini NJJ Capital adlı Fransız asıllı şirkete satmayı planlıyor. İki taraf arasında sözleşme gerçekleştirildi.

Turkcell, Anlaşma Gereği Çoğu Bilgiyi Gizli Tutuyor

Turkcell şirketi Lifecell’i devrederken şu sözleri ifade ediyor:

“ 20 Aralık 2023 tarihinde şirketimiz yönetim kurulu çerçevesine göre, şirketimizin bağlı olduğu Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamını, tüm hak ve borçları ile birlikte NJJ Capitel’e devretmek için sözleşme imzalanmıştır.” dedi.

Yine Turkcell şirketi sözlerine ek olarak şunları dile getirdi:

“Hisse devri tam gerçekleşmediği için anlaşma belirsizlik taşımaktadır. Yatırımcıların yanıltılmaması ve şirketimizin pazarlık gücünü elinde tutabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’nin 6. maddesi kapsamıyla 9 Mayıs 2023 ve 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile kamuoyuna açıklanması bir süre ertelenmiş bulunmaktadır.” açıklamada bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir