Turkcell, dijital dünya için yeni bir sigorta şirketi kuracağını duyurdu. Turkcell Dijital Sigorta A.Ş., Turkcell Finansman A.Ş. çatısı altında hizmet verecek.

Firmanın nasıl bir hizmet sunacağı ise gelecek için önemli bir konu. Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Turkcell, “dijital ve yenilikçi teknolojiye dayalı sigortacılık faaliyetleri” yürütmek üzere yeni bir sigorta şirketi kurduğunu duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan duyuruda, kurulacak yeni şirketin adı “Turkcell Dijital Sigorta A.Ş” dir.

Turkcell’in açıklamalarına göre Turkcell Dijital Sigorta A.Ş kuruluş başvurusu yapıldı. Bakanlığın onayı ile kullanıcıların kayıt ve onay süreci başlayacak. KAP bilgisine göre sigorta şirketinin sermayesi 1 milyon TL olacak. Ayrıca açıklanan bilgilere göre şirket yönetimi Turkcell Finansman A.Ş.’nin genel yönetiminde olacak.

Turkcell’in KAP’a yaptığı açıklama şöyle:

Sermayesinin tamamına sahip olduğumuz Turkcell Finansman A.Ş.’nin %100’üne sahip olacağı, dijital deneyim odaklı ve veriye dayalı yenilikçi sigorta çözümleri sunacak olan Turkcell Dijital Sigorta A.Ş.’nin, kuruluş izni için Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunulmuştur. Şirketin sermayesi 1.000.000 TL’dir. Kuruluşa ilişkin Ticaret Bakanlığı’nın onayı sonrasında, kuruluşun tescili ile ruhsat başvuru sürecine başlanacaktır.

Şirket kuruluşunun kamuya açıklanması, yatırımcıların yatırım kararını ve pay değerini etkileyebilecek nitelikte olması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu‘nun Özel Durumlar Tebliği’nin 6’ncı maddesi kapsamında Yönetim Kurulu kararıyla ertelenmiştir.”

Turkcell’in sigorta şirketinin hangi alanda hizmet sunacağı şimdilik tam olarak bilinmiyor. Ancak şirketin önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili daha fazla resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Android için Turkcell Online İşlemler indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir