Dünyaca ünlü markalara yapay zekâ destekli pazarlama hizmeti sunan Türk yazılım şirketi Insider, katıldığı son yatırım turunda 105 milyon dolar yatırım aldı.

Uluslarası pazarda şirketlere yapay zekâ destekli pazarlama hizmetleri sağlayan Insider, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin “unicorn” şirketleri arasına katılmayı başarmıştı. Şirket, bugün yenir bir yatırım haberiyle daha gündemde yerini aldı.

2012 yılında kurulan yazılım şirketi Insider, Esas Holding ve QIA’den toplam 105 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Ayrıca Insider’ın geçen yıl 1 milyar dolara ulaşan şirket değerinin de 2 milyar dolara yaklaştığı duyuruldu.

Türk yazılım şirketi Insider, 105 milyon dolar yatırım aldı

Insider CEO’su ve Kurucu Ortağı Hande Çilingir, yatırımın nerede kullanılacağını hakkında:

Insider’da şimdiye kadar organik yollarla “hyper growth”u başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi, birleşme ve satın alma odaklı bir strateji ile benzersiz büyüme seviyelerine ulaşmak istiyoruz. Bu yatırım, teknolojimizi daha da tamamlamak ve ürün sinerjileri yaratmak için istisnai ürün şirketlerini satın almak amacıyla özel olarak kullanılacak.Önümüzdeki yıllarda operasyonel harcamalar için sermaye rezervlerimizi destekleyen 2022’deki 121 milyon dolarlık Seri D yatırımımızın dışında bu son tur, özellikle M&A yoluyla inorganik büyümeyi hızlandırmaya hizmet edecek.” açıklamasında bulundu.

Insider, 2023 yılında ilk satın almasını gerçekleştirdi

Dünya büyükleri arasına girmeyi başaran Türk şirket, 2023 yılının başında Meta tarafından onaylanan yapay zeka destekli sohbet botu MindBehind’ı satın almıştı. Şirket MinBehind’ı satın almasının amacının konuşma çözümleri geliştirilmesini hızlandırmak olduğunu açıklamıştı. Sohbete Dayalı Ticaret ve Mesajlaşma Platformu olan MindBehind, profesyonel olmayan ekiplerin kendi sohbet botlarını ve sanal asistanlarını oluşturmalarını ve büyütmeleri konusunda yardımcı oluyor.

Fortune 500 şirketleri listesinde yer alan Insider, hâlâ Samsung, Vodafone, Toyata, IKEA, Nissan, Avon ve CNN gibi dünyaca ünlü büyük marka ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya devam ediyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir