Türk Telekom, paylaşımlı EDR hizmeti ile “Yeni Nesil Uç Nokta Güvenliği”ni hayata geçirdi. Tehditleri ve olağandışı hareketleri analiz edecek. İşte haberin detayları:

Starbucks internet hizmeti için Türk Telekom ile anlaştı

Türk Telekom, değişen siber saldırı türleri karşısında geleneksel güvenlik önlemlerinin tespit edemediği tehditleri tespit eden ve olağandışı sistem hareketlerini analiz eden ortak EDR ile ‘Yeni Nesil Uç Nokta Güvenliği’nı hayata geçirdi.

Türk Telekom Paylaşımlı EDR Kuruluşların her gün gerçekleşen saldırı türlerine karşı güvenliğini sağlayan hizmet. Geleneksel güvenlik önlemleriyle tespit edilemeyen tehditleri tespit eden ve sistemdeki olağandışı hareketleri analiz eden Paylaşımlı EDR Hizmetleri, altyapı girişlerinin güvenliğini sağlar ve bilgisayar, sunucu ve istemci gibi uç noktalara yönelik tehditleri en aza indirir.

iOS Türk Telekom indirmek için
Android Türk Telekom indirmek için

Türk Telekom uçtan uca güvenlik çözümleri

Türk Telekom Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih Türkoğlu konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Türkiye’nin en büyük siber güvenlik merkezine sahip telekom operatörü olarak, hayata geçirdiğimiz Paylaşımlı EDR+ servisimizle uç nokta olarak tanımladığımız bilgisayar, sunucu, istemci gibi cihazlardan verileri yönetmek için gerekli lisansları bulut altyapımız ile sağlıyoruz.

EDR+ servisimizle müşterilerimizin altyapılarının daha verimli olması ve gerektiğinde sorunlara müdahale edebilmek için 7/24 izleme, yönetim ve müdahale hizmetlerini bir arada sunuyoruz

Türk Telekom ise analiz ve müdahale sağlayan bir modeli hayata geçirdi.

Bu kapsamda, son kullanıcı cihazlarındaki olası güvenlik ihlallerini gerçek zamanlı olarak tespit eden, bloke eden ve analiz eden EDR (End Point Threat Detection and Response) ile MDR (yönetilen) servislerini birleştiriyor. Tespit ve Müdahale), kullanıcıların kendi avantajlarına göre yeni hizmetler oluşturabileceği tehditleri algılama, yanıt verme ve çözme sürecini kapsar.

Peki siz Türk Telekom’un bu yeni güvenlik sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir